Συγγνώμη από τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ. Μακάριο ζητάει ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Αυστραλίας, ABC, για δημοσίευμά του νωρίτερα φέτος.

Το άρθρο είχε δημοσιευθεί στις 16 Απριλίου 2021 και αφορούσε την δράση της Ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας σε σχέση με τα ιδρύματα φροντίδας ηλικιωμένων στα οποία εποπτεύει.

Η συγγνώμη του ραδιοτηλεοπτικού φορέα περιέχεται σε ανάρτηση στην ιστοσελίδα του (Πέμπτη 9-9-2021) (https://www.abc.net.au/news/corrections/2021-09-09/archbishop-makarios-of-australia/13534314) με γενικός τίτλο «Διορθώσεις και Διευκρινίσεις- Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Μακάριος).

«Το ABC», αναφέρεται στην ανάρτηση», επιθυμεί να διευκρινίσει ότι αυτό το άρθρο δεν είχε σκοπό να υπονοήσει ότι ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Μακάριος προσωπικώς είχε διοχετεύσει χρήματα από την Βασιλειάδα στην Ελληνορθόδοξη Εκκλησία ή ότι προσωπικώς είχε δαπανήσει χρήματα που προορίζονταν για τη φροντίδα ηλικιωμένων για τον δικό του τρόπο ζωής.

«Επιπλέον, το άρθρο δεν είχε σκοπό να υπονοήσει ότι ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος είχε, μέσω οποιασδήποτε δικής του δράσης, προκαλέσει εξ αμελείας τον θάνατο 45 ένοικων στο ίδρυμα της Βασιλειάδας στην Μελβούρνη.

«Οποιαδήποτε τέτοια ερμηνεία του άρθρου είναι ανακριβής

«Στον βαθμό που οποιοιδήποτε αναγνώστες αντιλήφθηκαν το άρθρο με αυτόν τον τρόπο, το ABC ζητά συγγνώμη από τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο για οποιαδήποτε βλάβη ή προσβολή βίωσε. Αυτό δεν ήταν ποτέ η πρόθεση του ABC», καταλήγει η ανάρτηση του κρατικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.