ΚΡΙΣΕΙΣ ΚΥΣΕΑ: Διαβάστε την επίσημη ανακοίνωση για τις κρίσεις αρχηγών 2019 από το ΚΥΣΕΑ για το 2019 από την κυβέρνηση. Το ΚΥΣΕΑ αποφάσισε και την παράταση για ένα έτος της θητείας του αρχηγού του Λιμενικού Σώματος, αντιναυάρχου Σταμάτιου Ράπτη ενώ ταυτόχρονα αρχηγός ΓΕΑ ο αντιπτέραρχος Γεώργιος Μπλιούμης και αρχηγός ΓΕΣ αναλαμβάνει ο αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς.

Νέος αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) αναλαμβάνει ο αντιπτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου.

Δείτε την επίσημη ανακοίνωση του ΚΥΣΕΑ για κρίσεις αρχηγών 2019:

Υπό τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, συνεδρίασε σήμερα το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας για την επιλογή νέας ηγεσίας στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Ομοφώνως αποφάσισε:

Την επιλογή του Αντιπτέραρχου Χρήστου Χριστοδούλου ως Α/ΓΕΕΘΑ

Την επιλογή του Αντιστράτηγου Γεώργιου Καμπά ως Α/ΓΕΣ

Την παράταση της θητείας του Αντιναυάρχου Νικολάου Τσούνη ως Α/ΓΕΝ για ένα έτος.

Την επιλογή του Αντιπτέραρχου Γεωργίου Μπλιούμη ως Α/ΓΕΑ

Επίσης, το ΚΥΣΕΑ αποφάσισε την παράταση για ένα έτος της θητείας του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος, Αντιναυάρχου Σταμάτιου Ράπτη.

Ο νέος αρχηγός ΓΕΕΘΑ ήταν υπεύθυνος για την άρτια οργάνωση, στελέχωση, εξοπλισμό, εκπαίδευση, αξιολόγηση, προπαρασκευή για πόλεμο και ετοιμότητα του συνόλου του στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού της Πολεμικής Αεροπορίας.

Είναι μέλος του Συμβουλίου Άμυνας και του Συμβουλίου Αρχηγών Γενικών Επιτελείων και μαζί με τους Αρχηγούς των λοιπών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, στρατιωτικός σύμβουλος του Υπουργού Εθνικής Άμυνας. Ανέλαβε τα καθήκοντά του στις 16 Ιανουαρίου 2017.

 

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.