Στο Ηράκλειο, έφτασε νωρίς σήμερα το πρωί ο Απόστολος, ο αποχωρήσας Ηγούμενος από την Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννη Θεολόγου, στην Ανώπολη.

Ο αρχιμανδρίτης που επί σχεδόν μία 20ετία αφιέρωσε τη ζωή του στην αναστήλωση και λειτουργία της συγκεκριμένης Μονής- δηλώνοντας μάλιστα στο παρελθόν την επιθυμία του να παραμείνει σε αυτήν μέχρι το τέλος της ζωής του- αιφνιδίασε τους πάντες, εμμένοντας στην απόφαση της παραίτησης το 2009, γεγονός που προκάλεσε ερωτήματα ως προς τους πραγματικούς λόγους που τον ώθησαν να απομακρυνθεί από τη Μονή.

Πλήθος κόσμου, πιστοί, πνευματικά του παιδιά, μοναχές και άνθρωποι που είχαν αγκαλιάσει το πνευματικό έργο του Απόστολου, τον υποδεχτήκαν στις 8.00 το πρωί, αποκλείοντας κυριολεκτικά το Αεροδρόμιο Ηρακλείου Ν. Καζαντζάκης, συνοδεία της Ορθόδοξης Ιεραποστολής στην Μαδαγασκάρη, Γιοχάνεσμπουργκ – Νότιος Αφρική, Τανζανία, Κένυα.

Πάνω από 1.000 άτομα με δάκρυα στα μάτια, όταν είδαν από μακριά τον πνευματικό τους μεντορα, σκίρτησε η καρδιά τους και έγιναν όλοι μια αγκαλιά, μαζί με τον Απόστολο.

Ο άγιος πατέρας είναι γνωστό, ότι από την ιερά μονή του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στην Ανώπολη Κρήτης, συνεχίζει τα τελευταία χρόνια το Θεάρεστο έργο του στη Μαδαγασκάρη, που πολύς λαός βρίσκεται σε ακραία φτώχεια. Τα βήματα του είναι συγκεκριμένα και πλήθος πιστών τον στηρίζουν και το βοηθούν με πίστη και αγάπη.

Στο μεγάλο ιεραποστολικό έργο συμπεριλαμβάνονται πολλές βαφτίσεις Χριστιανών και ανέγερση μοναστηριών και μονών, σε όλα τα μέρη. Ο ασταμάτητος Απόστολος, σύμφωνα με πληροφορίες ήρθε στην Κρήτη για θέματα γραφειοκρατικού χαρακτήρα, μετά από πρόσκληση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης.

Ο ίδιος είναι γνωστός και από την υπόθεση της ηθοποιού Ναταλίας Λιονάκη, που άφησε για ένα διάστημα την κοσμική ζωή και ακολούθησε την ζωή της προσευχής και των ευχών του κομποσχοινιού. Οι πιέσεις της μητέρας της όμως την οδήγησαν όμως πάλι πίσω… στην υποκριτική ζωή της ηθοποιού.

Μάρα Μπέκα

Κοσμοπλημμύρα στην υποδοχή του αποχωρήσαντος Ηγουμένου Απόστολου στο Ηράκλειο Κοσμοπλημμύρα στην υποδοχή του αποχωρήσαντος Ηγουμένου Απόστολου στο Ηράκλειο Κοσμοπλημμύρα στην υποδοχή του αποχωρήσαντος Ηγουμένου Απόστολου στο Ηράκλειο Κοσμοπλημμύρα στην υποδοχή του αποχωρήσαντος Ηγουμένου Απόστολου στο Ηράκλειο Κοσμοπλημμύρα στην υποδοχή του αποχωρήσαντος Ηγουμένου Απόστολου στο Ηράκλειο Κοσμοπλημμύρα στην υποδοχή του αποχωρήσαντος Ηγουμένου Απόστολου στο Ηράκλειο Κοσμοπλημμύρα στην υποδοχή του αποχωρήσαντος Ηγουμένου Απόστολου στο Ηράκλειο Κοσμοπλημμύρα στην υποδοχή του αποχωρήσαντος Ηγουμένου Απόστολου στο Ηράκλειο Κοσμοπλημμύρα στην υποδοχή του αποχωρήσαντος Ηγουμένου Απόστολου στο Ηράκλειο Κοσμοπλημμύρα στην υποδοχή του αποχωρήσαντος Ηγουμένου Απόστολου στο Ηράκλειο

 

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.