Παράνομη Πασχαλινή λειτουργία τελέστηκε στο ναό Saint-Nicolas-du-Chardonnet, στο πέμπτο διαμέρισμα του Παρισιού. Η αστυνομία επέβαλε πρόστιμο στον παπά για μη τήρηση των περιοριστικών μέτρων.

Oι εικόνες από τον νάο δημιουργούν ζωρό προβληματισμό, εάν σκεφτεί κανείς ότι ιερείς, διάκονοι και ενορίτες, κανένας από όλους δεν τήρησε τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης. Μάλιστα, συνωστίστηκαν σε έναν χώρο, χωρίς να φορούν μάσκες αψηφώντας έτσι τους κανόνες προστασίας από τον κορωνοϊό.

Πολίτες που διαμένουν κοντά στον ναό ειδοποίησαν τις αρχές με το άκουσμα μελωδιών.

Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, 40 άνθρωποι εντοπίστηκαν εντός του ναού, ενώ όταν έφτασε η αστυνομία βρήκε κλειστές τις πόρτες, τις οποίες τελικά άνοιξε διακόπτοντας τη λειτουργία.

Οι Αρχές διέταξαν όσους παρευρίσκονταν στον χώρο να αποχωρήσουν, ενώ πρόστιμο επιβλήθηκε στη συνέχεια, στον ιερέα, ο οποίος παραβίασε τους κανόνες.

Το πρώτο πρόστιμο στη Γαλλία για μη συμμόρφωση με τους κανόνες πειθαρχίας ξεπερνά τα 130 ευρώ. Εάν δεν καταβληθεί το ποσό εντός 45 ημερών, τότε αυξάνεται το πρόστιμο στα 380, περίπου, ευρώ, ενώ προβλέπεται και ποινή φυλάκισης μέχρι έξι μήνες.

Εντύπωση προκαλεί ένα ακόμη γεγονός στη Γαλλία: γυναίκα ανακάλυψε ότι ο πατέρας της κατέληξε από κορωνοϊό αφότου έλαβε μήνυμα από γραφείο κηδειών, με το οποίο της ζήτησε την άδεια για καύση της σορού.

Η Κατρίν Γκιγιέ, της οποίας ο πατέρας πέθανε στα 87 του χρόνια, στις 29 Μαρτίου, κατήγγειλε ότι δεν ειδοποιήθηκε από το γηροκομείο για τον θάνατο του πατέρα της…

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.