ΑΠΟΔΟΣΗ ΠΑΣΧΑ 2026 Live: ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ 19 Μαΐου Ζωντανά - Άγιος Νικόλαος Πύλης Τρικάλων. Εκκλησία Live - Ιερά Αγρυπνία Απόδοσης της εορτής του Πάσχα Ζωντανά. Ιερά Αγρυπνία Απόδοση εορτής του Πάσχα - Ευλογία και Προσευχή στον Ιησού.
Ιερά Αγρυπνία 19 Μαΐου 2026 στις 21.00 το βράδυ. Η Απόδοση της εορτής του Πάσχα.
Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube
ΑΠΟΔΟΣΗ ΠΑΣΧΑ: Ζωντανή μετάδοση Ιεράς Ακολουθίας της Τρίτης 19 Μαΐου 2026 της εορτής της Αποδόσεως του Πάσχα με την παράκληση live streaming, από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων.
ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ: Ακολουθία Ιεράς Αγρυπνίας Αποδόσεως εορτής του Πάσχα – Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων – Τρίτη 19 Μαΐου 2026 21.00. Ιερουργός π. Δημήτριος Κατσαρός.
Άγιο Πάσχα
Οι γυναίκες οι οποίες παραβρέθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής, στον ενταφιασμό του Κυρίου, δηλαδή η Μαρία η Μαγδαληνή και οι υπόλοιπες, όταν επέστρεψαν από το Γολγοθά στην πόλη, ετοίμασαν αρώματα και μύρα για να αλείψουν το σώμα του Ιησού. Και την επομένη μέρα απείχαν από κάθε δραστηριότητα λόγω της αργίας του Σαββάτου.
Κατά το βαθύ όρθρο, όμως, της Κυριακής, η οποία ονομάζεται από τους Ευαγγελιστές «πρώτη Σαββάτου» και «μια Σαββάτων», δηλαδή πρώτη μέρα της εβδομάδος, μετά από τριάντα έξι σχεδόν ώρες από τη νέκρωση του ζωοδότη Λυτρωτή, έρχονται με νεκρώσιμα αρώματα στον τάφο. Και ενώ σκέπτονταν τη δυσκολία της αποκυλίσεως του λίθου από την είσοδο του τάφου γίνεται σεισμός φοβερός.
Διαβάστε αναλυτικά για το Άγιο Πάσχα με την Ανάσταση του Ιησού.
Ανάσταση – Πάσχα
Στην Καινή Διαθήκη, δεν καταγράφονται πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο που τηρούσαν την εορτή της Ανάστασης τα μέλη της πρώτης χριστιανικής εκκλησίας. Έτσι, μεταγενέστεροι Χριστιανοί άρχισαν να επιχειρηματολογούν όσον αφορά τις πρακτικές των πρώτων Χριστιανών.
Η πρώτη «πασχάλια έριδα» σχετικά με τον ετήσιο εορτασμό του χριστιανικού Πάσχα, δηλαδή της Ανάστασης, εμφανίστηκε κατά το 2ο αιώνα. Οι εκκλησίες της Μικράς Ασίας ακολουθούσαν την αρχαία ιωάννεια «τεσσαρεσκαιδεκατική» πρακτική, τηρώντας σε ετήσια βάση τον «Μυστικό Δείπνο» ή αλλιώς το αναμνηστικό «Δείπνο του Κυρίου», την ίδια ημερομηνία με το Πάσχα των Εβραίων.
Αυτό σήμαινε ότι εορταζόταν το Πάσχα την ημέρα που αντιστοιχούσε στις 14 του ιουδαϊκού μήνα Νισάν, ανεξαρτήτως από το αν αυτή η ημέρα συνέπιπτε να είναι Κυριακή, μέρα η οποία ονομαζόταν τότε «Ημέρα του Ήλιου».
Διαβάστε αναλυτικά πότε ξεκίνησε να εορτάζεται η Ανάσταση.





































