Κορονοϊός: Η ιερά κοινόητα της Αθωνικής Πολιτείας αποφάσισε να τελέσει την Παρασκευή 27 Μαρτίου ολονύκτια αγρυπνία σε όλες τις Μονές και λιτανεία των ιερών λειψάνων, αποφάσισε η Ιερά Κοινότητα.
Η αγιορείτικη ιερά αγρυπνία θα είναι αφιερωμένη στην Παναγία και στον Άγιο Χαράλαμπο, για την πανδημία του κορονοϊού.
Ειδικότερα:
Η Ιερά Κοινότητα καλεί όλες τις Μονές και τα εξαρτήματά τους σε αγρυπνία προς την προστάτιδα του Αγίου Όρους, την Παναγία και τον προστάτη άγιο κατά των λοιμωδών νόσων, τον Άγιο Χαράλαμπο, το βράδυ της Παρασκευής 27 Μαρτίου 2020.
Μάλιστα, στη σχετική απόφαση υπογραμμίζεται ότι η Ιερά Κοινότητα συμπαρίσταται σε όσους έχουν νοσήσει, αλλά και «στους κυβερνώντας και τους μετ΄αυταπαρνήσεως διακονούντας τους έχοντας ανάγκην ταύτης της πρωτοφανούς δοκιμασίας» και παράλληλα εκφράζει «την θλίψιν των Αγιορειτών Πατέρων δι΄οιανδήποτε άκριτον γενικήν απαγόρευσιν της ορθοδόξου χριστιανικής λατρείας, ιδιαιτέρως μάλιστα εις καιρόν τοιαύτης της πανδημικής νόσου».






































Σε όλες της μόνες ,τους μοναχούς σας ευχαριστώ όλο καρδιά σε όλους σας για την αγρυπνία και τις προσευχές για νας τους λαϊκους .
ΑπάντησηΜε καρδιάς χαιρετίσματα
Σταύρος Ήλιοπουλος
Παρίσι Γαλλία
Ευλογημενοι
ΑπάντησηΕυλογημένο το όνομα σου Χριστέ μου
ΑπάντησηΠοια προσευχή μπορούμε να λέμε για να συμπροσευχηθουμε για την αγρυπνία.Θα υπάρχει ζωντανά να την παρακολουθήσουμε? Ευχαριστω πολύ.
ΑπάντησηΤην ευχή των πατέρων και τη Φοβερά Προστασία της Παναγιάς να έχουμε σαν όπλα τούτες τις πονηρές ημέρες.
ΑπάντησηΤην ευχή των γεροντάδων και την Φοβερά Προστασία τησ Παναγιάς να έχουμε σαν όπλα τούτες τις πονηρές…ημέρες.
ΑπάντησηΥπερ υγειας Παναγιωτης Ουρανια Γρηγοριος Σταματιος Βασιλικη Γεωργιος Ηλιας Αικατερινη Και των τεκνων Γρηγοριος Βασιλικη , Βασιλειος Ιωαννα και των τεκνων πατηρ Κωνσταντινου Μαρια Παναγιωτης -Ραφαηλ Κωνσταντινου Ιωαννας και των τεκνων Νικολαος Ενουτα, Παναγιωτα
ΑπάντησηΥπέρ Υγείας Ηλίας .Σεβαστή .Ευάγγελου. Χρυσάνθη. ΕΛΕΝΗ. ΣΕΒΑΣΤΉΣ ΜΑΡΊΑ. ΣΤΕΦΆΝΟΥ. ΔΗΜΗΤΡΊΟΥ.
ΑπάντησηΣωτήρης Αθηνά Σταμάτης Ιωάννα Δεσποινα Γεωργιος Χαραλαμπος Χρηστος και των συγγενων αυτών
Απάντηση