ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Η ΠΝΠ θα προβλέπει απελευθέρωση υπερωριών για να καλυφθούν τα κενά που αφήνουν οι μαζικές απουσίες εργαζομένων λόγω ειδικής γονικής άδειας -και όχι μόνον- για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί η κρίση.

Κορωνοϊός μέτρα: Με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που θα εκδοθεί τις επόμενες μέρες ή ώρες – μέσα στο σαββατοκύριακο πιθανότατα- η κυβέρνηση:

– ενισχύει άμεσα με επιπλέον 200 εκατομμύρια ευρώ την Υγεία για δαπάνες ΜΕΘ, υγειονομικό υλικό και 2.000 προσλήψεις σε Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και ΕΚΑΒ.

– στηρίζει τους εργαζομένους που χάνουν εισόδημα γιατί κλείνουν οι επιχειρήσεις και δεν μπορούν να δουλέψουν, με ειδικό επίδομα που θα καθοριστεί μέσα στην εβδομάδα. Θα ανακοινωθεί επίσης ότι οι εργαζόμενοι δεν θα χάσουν ούτε ένα ένσημο, για όσο χρονικό διάστημα δεν θα εργάζονται.

– ενισχύει τη ρευστότητα των επιχειρήσεων με άμεσες επιστροφές φόρου και εισφορών σε όσους τις περιμένουν αλλά, παράλληλα, και αναστολή πληρωμών τρεχουσών οφειλών και ρυθμίσεων για τις τρέχουσες οφειλές του Μαρτίου.

Κορωνοϊός μέτρα: – έκτακτα μέτρα που θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες, για επιχειρήσεις που πλήττονται από τα μέτρα -και όχι μόνον για εκείνες που κλείνουν «δια νόμου». Προϋπόθεση, εκτός από την διαπιστωμένη πτώση του τζίρου τους, θα είναι να πληρώνουν και να μην απολὐουν τους εργαζομένους τους.

Κορωνοϊός μέτρα: Εκτός από το «παρατηρητήριο κρίσεων» ή τις «ενέσεις ρευστότητος» και προκειμένου να σταθούν όρθιες οι επιχειρήσεις που πλήττονται:

– η ΠΝΠ θα προβλέπει απελευθέρωση υπερωριών για να καλυφθούν τα κενά που αφήνουν οι μαζικές απουσίες εργαζομένων λόγω ειδικής γονικής άδειας -και όχι μόνον- για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί η κρίση.

ξεκινά να λειτουργεί σύστημα ηλεκτρονικής παρακολούθησης των τάσεων σε ημερήσια βάση (με στοιχεία από τράπεζες, ΑΑΔΕ, ΓΛΚ, υπ.Εργασίας και φορείς της αγοράς) για να μπορεί να εντοπίζει και να παρεμβαίνει άμεσα σε περίπτωση ανάγκης λόγω απότομης πτώσης του τζίρου, ανά κλάδο και περιοχή της χώρας.

Αυτό θα οδηγήσει σε νέα μέτρα στήριξης που θα αρχίσουν να ανακοινώνονται σταδιακά, από την ερχόμενη Δευτέρα.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.