Η αναφορά στους επαγγελματίες της εστίασης δεν ήταν τυχαία αφού τα στοιχεία από το περασμένο Σάββατο το οποίο ήταν και το πρώτο χωρίς lockdown μετά από μήνες, έδειξαν ότι αρκετοί ήταν οι επαγγελματίες που εφάρμοσαν πλημμελώς τα μέτρα. Χαρακτηριστικό είναι ότι τα πρόστιμα ξεπέρασαν τα 150.000 ευρώ, έγιναν πέντε συλλήψεις ενώ οχτώ επιχειρήσεις εξαναγκάστηκαν σε «λουκέτο».

Η παραπάνω εικόνα, μαζί με τα κορωνοπάρτι τα οποία φαίνεται να έχουν καθιερωθεί και να ξεπηδούν σαν μανιτάρια σε διάφορα σημεία της χώρας συνθέτουν ένα πλαίσιο το οποίο προκαλεί ανησυχία σε επιστήμονες αλλά και την κυβέρνηση η οποία έχει δεσμευθεί για εντατικοποίηση των ελέγχων.

Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για όσους υπηρετούν στην ΕΜΑΚ

Την ίδια ώρα, υποχρεωτικό εμβολιασμό του συνόλου των πυροσβεστών που υπηρετούν στην ΕΜΑΚ προβλέπει διαταγή που εξέδωσε σήμερα το Αρχηγείο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Η διαταγή εκδόθηκε με πρωτοβουλία και απόφαση του ίδιου του Αρχηγού του Σώματος Στέφανου Κολοκούρη, που τυγχάνει και πρώην επικεφαλής της συγκεκριμένης υπηρεσίας.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η απόφαση για υποχρεωτικό εμβολιασμό όλων των ανδρών που υπηρετούν στις Ειδικές Μονάδες Αντιμετώπισης Καταστροφών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, κοινοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι με το υπ’ αριθμόν πρωτοκόλλου «28550 Φ 215.2» έγγραφο.

Στο έγγραφο επισημαίνεται ότι «μετά την κοινοποίηση της παρούσας διαταγής (σ.σ. στις ΕΜΑΚ) θα υπηρετούν σ’ αυτές υποχρεωτικά μόνο όσοι υπάλληλοι έχουν προβεί στο σχετικό εμβολιασμό».

Την ίδια ώρα έντονος είναι ο προβληματισμός στο κυβερνητικό στρατόπεδο για την πορεία της τήρησης των μέτρων, ειδικά μετά την άρση του σκληρού lockdown και με ορίζοντα την περαιτέρω χαλάρωση οικονομικών δραστηριοτήτων όπως αυτή έχει ήδη ανακοινωθεί.

Το πρώτο «καμπανάκι» το χτύπησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος κατά την σύσκεψη για την πορεία της πανδημίας στο Μέγαρο Μαξίμου τη Δευτέρα τόνισε πως η πανδημία δεν έχει τελειώσει, κάνοντας ειδική αναφορά σε εικόνες που παρατηρήθηκαν το πρώτο Σαββατοκύριακο άρσης των μέτρων.

«Ελευθερία δεν σημαίνει ανευθυνότητα», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, και ζήτησε από τους πολίτες να τηρήσουν πλήρως τα «λίγα μέτρα τα οποία έχουν απομείνει» και από τους επαγγελματίες, ειδικά της εστίασης, να εφαρμόσουν απόλυτα τα μέτρα που έχουν καταρτιστεί με βάση τις συστάσεις των ειδικών.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.