Οι περιφέρειες της Αττικής και της Θεσσαλονίκης και τις πέντε προαναφερόμενες ημέρες, κατείχαν την πρώτη και δεύτερη θέση αντίστοιχα στη λίστα των περιφερειών με τα περισσότερα κρούσματα.

Τα μέλη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων αλλά και το σύνολο της ελληνικής ιατρικής κοινότητας, μελετά με προσοχή τη διακύμανση που παρουσιάζει ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων από την 1η Ιουλίου που η χώρα μας «άνοιξε» τα τουριστικά της σύνορα.

«Εδώ αρκετές ημέρες παρατηρούμε τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων. Χθες αναφέρθηκαν 269 νέα κρούσματα.

Η αύξηση από τα 150 κρούσματα της Δευτέρας είναι μεν σημαντική αλλά θα την χαρακτήριζα συγκυριακή. Αυτό που θα πρέπει να αξιολογήσουμε είναι πώς τα μέτρα που εφαρμόζονται αυτή την περίοδο θα επηρεάσουν τον αριθμό των νέων κρουσμάτων το επόμενο δεκαήμερο», εξηγεί ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ, καθηγητής Αιματολογίας-Ογκολογίας κ. Θάνος Δημόπουλος.

Ενώ ο καθηγητής Μικροβιολογίας και Διευθυντής Εργαστηρίου Μικροβιολογίας στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ κ. Αθανάσιος Τσακρής και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας για τον νέο κορωνοϊό συμπληρώνει ότι «τα κρούσματα που καταγράφονται το τελευταίο πενθήμερο μας δίνουν ουσιαστικά μια εικόνα του τι συνέβαινε στη χώρα πριν δύο εβδομάδες.

Αλλά ο αριθμός των νέων κρουσμάτων από μόνος του δε μας λέει κάτι. Θα πρέπει να αξιολογείται σε συνάρτηση με τα ισχύοντα κάθε φορά περιοριστικά μέτρα, το αριθμό των νέων εισαγωγών στα νοσοκομεία αναφοράς για COVID-19, τους διασωληνωμένους ασθενείς και τους θανάτους».

Πράγματι τις τελευταίες ημέρες, τόσο ο αριθμός των νέων εισαγωγών στα νοσοκομεία λόγω κορωνοϊού παρουσιάζει μικρή αύξηση: έως χθες Τρίτη είχαν καταγραφεί 29 νέες εισαγωγές, τη Δευτέρα 12, την Κυριακή 39 και το Σάββατο 34.

Αντίστοιχα στις ΜΕΘ διασωληνωμένοι νοσηλεύονται χθες Τρίτη 27 ασθενείς με COVID-19, ενώ τη Δευτέρα ήταν 26 και το Σαββατοκύριακο 23. Και δυστυχώς 13 συνάνθρωποι μας έχασαν τη μάχη για τη ζωή το τελευταίο πενθήμερο ανεβάζοντας τον αριθμό των θανόντων στους 233.

«Λογικά και τις επόμενες ημέρες θα δούμε αύξηση κρουσμάτων», σύμφωνα με τον κ. Τσακρή τόσο λόγω της επιστροφής των εκδρομέων στα αστικά κέντρα, όσο και της πρακτικής πολλών εταιρειών να ζητούν από το προσωπικό τους να κάνουν τεστ πριν επιστρέψουν στην εργασία τους από τις καλοκαιρινές διακοπές.

Το «γρίφο» της διακύμανσης των ημερήσιων κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού καλείται να λύσει η Επιτροπή εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, προκειμένου να ανακοπεί η ανεξέλεγκτη εξάπλωση της νόσου COVID-19.

Χθες Τρίτη ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 269 νέα κρούσματα, εκ των οποίων εκ των οποίων τα 220 εγχώρια και τα 49 εισαγόμενα.

Τη Δευτέρα 17 Αυγούστου είχαν ανακοινωθεί 150 κρούσματα, εκ των οποίων τα 125 εγχώρια και τα 25 εισαγόμενα. Την Κυριακή είχαν ανακοινωθεί 217 κρούσματα, τα 199 εγχώρια και τα 18 εισαγόμενα, ενώ ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστο 230, εκ των οποίων τα 41 εισαγόμενα και τα 189 εγχώρια.

Τέλος, την Παρασκευή 14 Αυγούστου είχαν ανακοινωθεί 254 νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα 22 εισαγόμενα.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.