Κωνσταντίνου και Ελένης στο Παρίσι: Όπως μας ενημερώνει η Ιερά Μητρόπολη Γαλλίας, πανηγύρισε ο Ιερός Ναός Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Παρισίων, ο δεύτερος ελληνορθόδοξος ναός της πρωτεύουσας της Γαλλίας.

Στον πανηγυρικό Εσπερινό μετ’ αρτοκλασίας χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μελιτηνής κ. Μάξιμος, ο οποίος ομίλησε για τη συμβολή των Αγίων Θεοστέπτων και Ισαποστόλων Βασιλέων Κωνσταντίνου και Ελένης, στην ενδυνάμωση, αναγνώριση και οργάνωση της Εκκλησίας μετά από αιώνες διωγμών, και στη συνέχεια ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ρηγίου κ. Ειρηναίο για την αγάπη και την πρόσκληση να προστεί του Εσπερινού.

Ανήμερα της εορτής λειτούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ, συμπαραστατούμενος υπό του Πρωτοπρεσβυτέρου του Οικουμενικού Θρόνου π. Νικολάου Ξένου και του Πρωτοπρ. π. Χρήστου Μομπέλα. Ο Σεβασμιώτατος στο μεστό κήρυγμα προς το εκκλησίασμα ανέλυσε το βίο των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, με αναφορές στην εφαρμογή των χαρισμάτων τους από τους ηγέτες του κόσμου στη σημερινή εποχή.

Συμπροσευχόμενος παρέστη τόσο στον Εσπερινό όσο και στη Θεία Λειτουργία ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ρηγίου κ. Ειρηναίος.

Διαβάστε όλα τα νέα των Ιερών Μητροπόλεων στην ΕΚΚΛΗΣΙΑ Online.

Κωνσταντίνου και Ελένης στο Παρίσι

Κωνσταντίνου και Ελένης ΠαρίσιΚωνσταντίνου Ελένης στο Παρίσι

Κωνσταντίνου Ελένης Παρίσι

εορτή Κωνσταντίνου και Ελένης στο Παρίσι

εσπερινός Κωνσταντίνου και Ελένης στο Παρίσι

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.