Ζητάμε από το Υπουργείο να υπάρξει το θεσμικό πλαίσιο που θα θωρακίσει τους εκπαιδευτικούς για να μην έχουν και προβλήματα προσπαθώντας να κάνουν τη δουλειά τους».

Μετά τα πολλά περιστατικά που έχουν σημειωθεί στη χώρα μας με γονείς να επιτίθενται, να απειλούν και να μηνύουν τους εκπαιδευτικούς επειδή τηρούν τα νέα μέτρα κατά της διασποράς του ιού, κατά την είσοδο των παιδιών στο σχολείο, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ζακύνθου «Διονύσιος Σολωμός» ζητά από το υπουργείο να υπάρξει το θεσμικό πλαίσιο που θα θωρακίσει τους εκπαιδευτικούς για να μην έχουν και προβλήματα προσπαθώντας να κάνουν τη δουλειά τους.

Στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος, αναφέρεται: «Οι Διευθυντές και οι εκπαιδευτικοί των σχολείων καλούνται να ανοίξουν με ασφάλεια τα σχολεία μέσα στις πρωτόγνωρες συνθήκες της πανδημίας και δίνουν και θα δώσουν για αυτό όλες τους τις δυνάμεις, τον καλύτερό τους εαυτό για μια ακόμη φορά όπως έκαναν και στο παρελθόν, εφαρμόζοντας τα πρωτόκολλα που ορίζει η πολιτεία. Μέσα σε αυτές τις συνθήκες και αντί να έχουν συνοδοιπόρους τους γονείς, αντίθετα γίνονται «σάκοι του μποξ». Δέχονται απειλητικές επιστολές, αλλά και προσωπικές επιθέσεις μπροστά στα μάτια των μικρών μαθητών.
Όλες οι απόψεις στη δημοκρατία είναι σεβαστές, όμως αυτή τη στιγμή οι εντολές των λοιμωξιολόγων είναι να τηρηθεί το μέτρο της χρήσης της μάσκας. Ζητάμε από το Υπουργείο να υπάρξει το θεσμικό πλαίσιο που θα θωρακίσει τους εκπαιδευτικούς για να μην έχουν και προβλήματα προσπαθώντας να κάνουν τη δουλειά τους».

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.