Δείτε πώς κατέγραψε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών τη σεισμική δόνηση.

Το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών αναθεώρησε προς τα πάνω την εκτίμηση της σεισμικής δόνησης, από 3,3 στα 3,4 Ρίχτερ.

Ο σεισμός καταγράφηκε στις 09:06 με επίκεντρο τρία χιλιόμετρα ανατολικά βορειοανατολικά της πόλης της Βοιωτίας και εστιακό βάθος στα τρία χιλιόμετρα.

Το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο κατέγραψε τη σεισμική δόνηση επίσης στα 3,4 Ρίχτερ, μόλις δύο χιλιόμετρα από τη Θήβα, με εστιακό βάθος δύο χιλιομέτρων.

Οικονομική ενίσχυση από 300 έως 900 ευρώ θα χορηγηθεί τα Χριστούγεννα σε περίπου 200.000 ευάλωτα νοικοκυριά, σε μοντέλο κοινωνικού μερίσματος.

«Η ανάπτυξη της οικονομίας θα έχει και κοινωνικό μέρισμα. Στόχος μας είναι οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι να επωφεληθούν από την ανάπτυξη αυτή» δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στην 85η ΔΕΘ, αποκαλύπτοντας τις προθέσεις του για την καταβολή μερίσματος στους οικονομικά ασθενέστερους.

Όπως εξήγγειλε ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ, το φετινό «μέρισμα» θα είναι μια διπλή καταβολή του χρηματικού βοηθήματος του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος που δικαιούνται τα ευάλωτα νοικοκυριά.

Ωστόσο οι -υψηλότεροι των προβλέψεων- ρυθμοί ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, αναμένεται να «ξεκλειδώσουν» και νέα ευεργετικά μέτρα για άνεργους, συνταξιούχους κλπ, που θα οριστικοποιηθούν με την κατάθεση του προϋπολογισμού του 2022 τον προσεχή Νοέμβριο.

Τα πρώτα σενάρια που έχουν πέσει στο τραπέζι κάνουν λόγο για διανομή μερίσματος σε πολύτεκνες οικογένειες με 4 ή περισσότερα παιδιά (και εισοδηματικό όριο), καθώς και σε οικογένειες με γονείς μακροχρόνια άνεργους ή ΑΜΕΑ.

Υπό εξέταση βρίσκονται και δημογραφικού χαρακτήρα παρεμβάσεις, που θα έχουν ενδεχομένως την μορφή παροχών (μηνιαίο επίδομα) ή κινήτρων (δωρεάν στέγη) σε νεαρά ζευγάρια με χαμηλά εισοδήματα προκειμένου να κάνουν την δική τους οικογένεια.

Η χορήγηση άτοκων στεγαστικών δανείων σε νέα ζευγάρια, η επιδότηση ενοικίου σε ευρύτερες ομάδες πολιτών κι όχι μόνο σε όσους λαμβάνουν το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα και η δωρεάν παραχώρηση εργατικών κατοικιών (του τ.ΟΕΚ και ΟΕΕ) σε οικογένειες με πολύ χαμηλά οικονομικά εισοδήματα, πολύτεκνους κλπ. έχουν τεθεί επί τάπητος και πρόκειται να ξεκαθαρίσουν στον επόμενο 1,5 μήνα, όταν αποσαφηνιστεί ο δημοσιονομικός χώρος που θα δημιουργηθεί φέτος.

Σημειώνεται πως παρότι οι Οργανισμοί Εργατικής Εστίας και Εργατικής Κατοικίας (τ. ΟΕΕ και τ. ΟΕΚ) έχουν καταργηθεί, οι εργαζόμενοι ιδιωτικού και δημοσίου τομέα εξακολουθούν να καταβάλουν εισφορές υπέρ του Ενιαίου Λογαριασμού για την Εφαρμογή Κοινωνικών Πολιτικών (ΕΛΕΚΠ), συσσωρεύοντας μια δεξαμενή αδιάθετου κεφαλαίου που μπορεί να αξιοποιηθεί σε προγράμματα στέγασης.

Οι δικαιούχοι του Δεκεμβρίου
Πριν τα Χριστούγεννα, περισσότερα από 200.000 νοικοκυριά θα λάβουν διπλή δόση του επιδόματος που λαμβάνουν από τον ΟΠΕΚΑ, ως εξής:

Nοικοκυριό με 2 ενήλικα μέλη λαμβάνει συνολικό ποσό ενίσχυσης 300 ευρώ. Με την διπλή καταβολή του Δεκεμβρίου θα λάβει 600 ευρώ.
Για κάθε ανήλικο μέλος του νοικοκυριού: προσαύξηση του εγγυημένου ποσού κατά 50 ευρώ
Έτσι για παράδειγμα νοικοκυριό με 2 ενήλικα μέλη και ένα ανήλικο μέλος λαμβάνει συνολικό ποσό ενίσχυσης 350 ευρώ. Με την καταβολή του Δεκεμβρίου θα λάβει 700 ευρώ

Νοικοκυριό με 2 ενήλικα μέλη και δυο ανήλικα μέλη λαμβάνει συνολικό ποσό ενίσχυσης 400 ευρώ. Με την καταβολή του Δεκεμβρίου θα λάβει 800 ευρώ.
Ως ανώτατο όριο του εγγυημένου ποσού ορίζονται τα 900 ευρώ μηνιαίως, ανεξαρτήτως της σύνθεσης του νοικοκυριού. Άρα με την καταβολή του Δεκεμβρίου οι δικαιούχοι θα λάβουν επιπλέον 900 ευρώ

Πέρυσι τη διπλή ενίσχυση είχαν λάβει 256.563 νοικοκυριά. Ωστόσο στην καταγραφή του Αυγούστου, ο αριθμός των ευάλωτων νοικοκυριών μειώθηκε στα 215.000.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.