ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE: Συγκλονιστική και γενναία κατάθεση ψυχής από τον Σεβ. Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κο Γεώργιο στον δημοσιογράφο Πάνο Γκόρη και το ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE. Μίλησε για τις σημερινές δηλώσεις καθηγητή για τη Θεία Κοινωνία, αλλά και τις επιπτώσεις της Πανδημίας στην Εκκλησία και την Πίστη.

Ερωτηθείς σχετικά με δήλωση που έγινε σήμερα από συνεργάτη της Κυβερνήσεως για το θέμα της αναβολής της Θείας Κοινωνίας έως ότου βρεθεί το εμβόλιο απήντησε:

Δεν συμμερίζομαι την άποψη του κου Καθηγητού τον οποίο δεν γνωρίζω και δεν έχω λόγο να μην αναγνωρίζω την επιστημοσύνη του. Όπως άλλοι επιστήμονες συνάδελφοί του έχουν απαντήσει αυτά είναι θέματα Πίστεως.

Ή το πιστεύεις ή δεν το πιστεύεις. Αν δεν το πιστεύεις είναι καλό να μην κοινωνήσεις. Αν το πιστεύεις δε φοβάσαι τίποτα.

Εμείς ως Εκκλησία έχουμε την πολυετή εμπειρία , εγώ προσωπικά σαν νέος Ιερέας λειτουργούσα στο νοσοκομείο Λοιμωδών της Θεσσαλονίκης και κατέλυα τη Θεία Κοινωνία και κοινωνούσα τους ασθενείς χωρίς κανενα πρόβλημα. Επίσης και σε άλλο νοσοκομείο πήγαινα και λειτουργούσα.

Εδώ στην Κατερίνη για πολλά χρόνια η Ιερά Μονή Πέτρας λειτούργησε ως Σανατόριο για φυματικούς και οι παλιότεροι γνωρίζουν αρκετά καλά τον Ιερέα που λειτουργούσε σε βαθειά γεράματα, ήταν 20 χρόνια εφημέριος στο Σανατόριο.

Η συνέχεια στο άρθρο Κίτρους Γεώργιος στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE: Ταπεινωθήκαμε, κατηγορηθήκαμε αλλά δεν διχάσαμε το λαό

Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.