Παρουσιάζοντας το νέο εργαλείο myefkalive, ο υποδιοικητής του φορέα Αλέξανδρος Βαρβέρης ανέφερε ότι ο ασφαλισμένος πρέπει να ακολουθήσει τα εξής βήματα για να κλείσει ραντεβού για την τηλεδιάσκεψη με τον αρμόδιο υπάλληλο.

Εισέρχεται στο myefka.live.gov.gr του gov.gr η στο efka.gov.gr

2. Διαλέγει το θέμα που τον απασχολεί ανάμεσα στα προτεινόμενα ( πχ παροχές, μητρώο και ασφαλιστικός βίος, συντάξεις- πληρωμές)

3. Πληκτρολογεί τον ταχυδρομικό του κώδικα ώστε να δει το πλησιέστερο υποκατάστημα.

4. Επιλέγει την ημέρα του ραντεβού που τον εξυπηρετεί και εισάγει στο σύστημα τα στοιχεία του

5. Στη συνέχεια λαμβάνει email επιβεβαίωσης του ραντεβού με το λινκ της τηλεδιάσκεψης.

Η πρόσβαση στο ραντεβού δεν απαιτεί αυξημένες ψηφιακές δεξιότητες, καθώς γίνεται απευθείας μέσω συνδέσμου (link) που αποστέλλεται στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) του αιτούντα.

Η υπηρεσία θα λειτουργεί στην αρχή πιλοτικά για 10-15 συγκεκριμένες συναλλαγές. Μέχρι τέλος του χρόνου το myEFKAlive θα επεκταθεί σε όλη τη νησιωτική χώρα και μέρος της ηπειρωτικής και εντός του 2022 σε όλη τη χώρα.

«Πρέπει να βάλουμε τον πήχη ψηλά στην εξυπηρέτηση των πολιτών» είπε ο Κωστής Χατζηδάκης – Το α’ εξάμηνο του 2021, έγιναν 150 εκατομμύρια ψηφιακές συναλλαγές στο δημόσιο, σύμφωνα με τον Κυριάκο Πιερρακάκη
Από τα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες θα ξεκινήσει η εφαρμογή της νέας υπηρεσίας myEFKAlive με την οποία οι ασφαλισμένοι θα μπορούν να εξυπηρετούνται εξ αποστάσεως μέσω βιντεοκλήσης από τους υπαλλήλους χωρίς να χρειαστεί να μετακινούνται σε άλλα νησιά.

Η νέα υπηρεσία που θα παρουσιάστηκε νωρίτερα σε εκδήλωση με τη συμμετοχή του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη, Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη και του διοικητή του e-ΕΦΚΑ Παναγιώτη Δουφεξή θα δίνει πρόσβαση τα άτομα που δεν μπορούν να έχουν δια ζώσης επαφή με τον Φορέα καθώς ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές.

«Το Φθινόπωρο θα έχουμε μια διαφορετική εικόνα τόσο στο θέμα των εκκρεμών συντάξεων όσο και στην εξυπηρέτηση του πολίτη. Πρέπει να βάλλουμε τον πήχη ψηλά», τόνισε ο κ. Χατζηδάκης στην ομιλία του, «με σύμμαχο τον Κυριάκο Πιερρακάκη που μαζί αγωνιζόμαστε να επιτύχουμε την επιτάχυνση στην έκδοση των συντάξεων και τη βελτίωση της εξυπηρέτησης του πολίτη. Ενδεικτικά αναφέρω ότι τα ηλεκτρονικά ραντεβού του ΕΦΚΑ, ίσως το μόνο παράπλευρο όφελος της πανδημίας, ήρθαν για να μείνουν καθώς εξυπηρετούν τον πολίτη και τον γλιτώνουν από μεγάλη ταλαιπωρία. Παράλληλα οι ψηφιακές συναλλαγές έχουν ξεπεράσει το 1 εκ. το μήνα ενώ οι συναλλαγές για υποθέσεις του ΕΦΚΑ μέσω ΚΕΠ έχουν ξεπεράσει τις 44.000. Την ίδια ώρα σύντομα θα τεθεί σε λειτουργία το νέο τηλεφωνικό κέντρο του υπουργείο που θα εξυπηρετεί με εκπαιδευμένους υπαλλήλους πρωτίστως τον ΕΦΚΑ αλλά και τον ΟΑΕΔ και τον ΟΠΕΚΑ.»

Στη συνέχεια , ο υπουργός Εργασίας ανέφερε ότι ερχόμενος στην εκδήλωση άκουσε συγκεντρωμένους υπαλλήλους του ΟΠΕΚΑ να τον χαρακτηρίζουν ανεπιθύμητο και επεσήμανε « Σε λίγο αν δε βελτιώσουμε το επίπεδο εξυπηρέτησης θα είμαστε όλοι μαζί ανεπιθύμητοι για τον πολίτη. Θεωρώ ότι είμαστε σύμμαχοι με τους υπαλλήλους και τους καλώ να συμβάλλουν στην προσπάθεια διευκόλυνσης της καθημερινότητας των πολιτών.»

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.