Κοινωνικό μέρισμα για ελάχιστους ή και για... κανέναν αναμένεται για το 2021 όσο πλησιάζουμε προς το τέλος της χρονιάς.

Τα σενάρια που έχουν ακουστεί κατά καιρούς είναι πολλά, όμως φαίνεται ότι τελικά τα νέα είναι δυσάρεστα για το κοινωνικό μέρισμα.

Ενόψει και της κατάθεσης του Προϋπολογισμού την Παρασκευή, το οικονομικό επιτελείο κρατά ακόμα κλειστά τα χαρτιά του σχετικά με το συγκεκριμένο ζήτημα, αλλά η ενεργειακή κρίση και η ακρίβεια φαίνεται να τελειώνουν το κοινωνικό μέρισμα.

Δεν αποκλείεται να χρειαστούν νέα μέτρα για την ενέργεια και τους λογαριασμούς, οπότε αν υπάρξει τελικά κοινωνικό μέρισμα θα είναι για λίγους.

Κάποια στιγμή έπεσε στο τραπέζι το ενδεχόμενο να δοθεί κοινωνικό μέρισμα σε χαμηλοσυνταξιούχους που δεν πήραν αναδρομικά αλλά και στους υγειονομικούς, λόγω της πανδημίας. Όλα αυτά είναι όμως στον αέρα.

Ειδικά οι συνταξιούχοι είναι πάνω από 1 εκατ.

Σε ό, τι αφορά τους συνταξιούχους η αρχική σκέψη είναι να πάρουν αυτό το έκτακτο βοήθημα όσοι δεν έλαβαν αναδρομικά στο τέλος του 2020 και τις αρχές του 2021. Δηλαδή πάνω από 1 εκατ. συνταξιούχοι.

Υπάρχουν εισηγήσεις στο οικονομικό επιτελείο για την καταβολή μερίσματος τα Χριστούγεννα σε χαμηλοσυνταξιούχους, αλλά είναι αβέβαιο ότι θα προχωρήσουν.

Ανάλογη είναι η εικόνα και για τους υγειονομικούς. Δώρο έλαβε το υγειονομικό προσωπικό των δημόσιων νοσοκομείων το περασμένο Πάσχα, όταν βρισκόμασταν στην αρχή της πανδημίας.

Το φετινό Πάσχα λόγω της υποχώρησης των κρουσμάτων και του ανοίγματος της αγοράς δεν δόθηκε τέτοιο επίδομα.

Διπλάσιο το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα

Ποσά που αγγίζουν και τα 900 ευρώ θα δουν στους λογαριασμούς τους στις 15 Δεκεμβρίου χιλιάδες φτωχά νοικοκυριά. Τα χρήματα αυτά είναι μέρος του «διπλού επιδόματος» που θα δοθεί στους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος και θα πιστωθούν με εμβόλιμη πληρωμή στα μέσα Δεκεμβρίου.

Οι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος θα πληρωθούν διπλά εντός Δεκεμβρίου και συγκεκριμένα στις 15 Δεκεμβρίου θα λάβουν το έκτακτο επίδομα-δώρο, και στις 30-31 Δεκεμβρίου το κανονικό επίδομα.

Όσοι θα λάβουν την ενίσχυση δεν θα χρειαστεί να κάνουν τίποτα, καθώς θα δουν «αυτόματα» στον λογαριασμό τους το αυξημένο ποσό του επιδόματος. Όπως γίνεται κάθε μήνα με το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, το μισό ποσό θα μπει σε προπληρωμένη κάρτα και το άλλο μισό μετρητά.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.