ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ : Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν εντός του Φεβρουαρίου χωρίς όμως να προσδιορίζεται έστω και στο περίπου η ημερομηνία που θα καταβληθούν τα χρήματα στους 40.000 δικαιούχους που υπολείπονται για να λάβουν το έκτακτο επίδομα των 700 ευρώ.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ : Μέχρι τις 28/2 θα πρέπει να κάνουν αιτήσεις οι ενδιαφερόμενοι που είναι όσοι δεν είχαν δηλώσει ΑΦΜ εξαρτώμενων μελών στην φορολογική δήλωση και όσοι είχαν υποβάλει εκπρόθεσμη φορολογική δήλωση τα τελευταία επτά χρόνια.

Όπως είπε ο κ. Βεσυρόπουλος, 17.000 νοικοκυριά δεν έχουν λάβει το κοινωνικό μέρισμα για τους εξής συνήθεις λόγους:

δεν είχε δηλωθεί ο ΑΦΜ των εξαρτώμενων μελών στη φορολογική δήλωση,
είχε υποβληθεί εκπρόθεσμη φορολογική δήλωση για κάποια από τα προηγούμενα επτά έτη,

το αίτημα υποβλήθηκε από το ένα εξαρτώμενο μέλος αντί από τον γονέα και
δεν ήταν έγκυρος ο σχετικός τραπεζικός αριθμός (IBAN).

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ : Ο Μάρτιος φέρνει νέες πληρωμές- Ενστάσεις 2020

«Υπάρχουν 17.000 νοικοκυριά που είναι δικαιούχοι του μερίσματος, έχουν υποβάλει αίτηση, και για κάποιον από τους ανωτέρω λόγους δεν έχουν πληρωθεί ακόμα. Ενημερώνω ότι τα εν λόγω νοικοκυριά θα λάβουν το κοινωνικό μέρισμα έως τέλος Φεβρουαρίου» είπε ο κ. Βεσυρόπουλος.

Έως το τέλος Φεβρουαρίου θα λάβουν το κοινωνικό μέρισμα τα νοικοκυριά που υπέβαλαν αίτηση, αλλά για μια σειρά από λόγους δεν έχουν πληρωθεί ακόμα, διαβεβαίωσε ο υφυπουργός Οικονομικών Απ. Βεσυρόπουλος, στο πλαίσιο ομιλίας του στην επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, που επεξεργάστηκε το νομοσχέδιο με τίτλο «Κύρωση της από 24.12.2019 Π.Ν.Π.

«Κατεπείγουσες ρυθμίσεις για την αύξηση του ποσού του κοινωνικού μερίσματος για το έτος 2019, την παράταση ισχύος του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών και την παράταση της προθεσμίας κατάργησης υποθηκοφυλακείων και κτηματολογικών γραφείων» (Α΄ 212) και άλλες διατάξεις».

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 3 (2 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.

4 Σχόλια

Νεότερο
Καλύτερο Νεότερο Παλαιότερο
1
ΣΕΛΜΑ ΧΑΣΑΝ ΟΓΛΟΥ

Για σας γιατί έχει τελειώσει οι ένταση για το κοινωνικο μέρισμα μέχρι πότε ισχύει και εγώ με το 2019 θα έχω 7αιτία θα κάνω φορολογική δήλωση και είμαι μονογονεϊκη ταυτόχρονα και είμαι εγραμμενει στο ΟΑΕΔ από 17χρόνια και τώρα έχω καρτα ανεργία 17 μηνων

2
ΣΕΛΜΑ ΧΑΣΑΝ ΟΓΛΟΥ

Για σας γιατί έχει τελειώσει πια η κοινωνικο μέρισμα και εγώ δικαιούμαι πρέπει ακόμα μέχρι τέλος Μαρτίου που θα κάνω φορολογική δήλωση του 2019 για 7 αιτία είμαι μονογονεϊκη ταυτόχρονα άνεργη και έχω καρτα 17 μηνών ανεργία ΟΑΕΔ και είμαι εγραμμενει στο ΟΑΕΔ από17 χρόνια

3
Νικολαος Μακροπουλος

Καλησπερα εχετε κανενα νεο απο τις ενστασεις κοινωνικου μερισματος;κ ποτε η πληρωμη

4
Αγγελική ΓΕΩΡΓΑΚΗ

Απαράδεκτοι όλοι τους δεν έχει μπει τίποτα σε κανέναν απ το μερισμα ενώ το δικαιούμαστε Κάνουν σαν να μην υπάρχουμε ντροπή και ας ζουν πολλές οικογένειες περιμένοντας πως και πως. Τι να πω μαλον είμαστε σε άλλη χώρα και δεν έχουμε τα ίδια δικαιώματα ?