ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ : Πότε πληρλωνονται συντάξεις και επίδομα παιδιού. Σε ότι αφορά το ύψος του μερίσματος εκτιμάται πως θα κυμανθεί μεταξύ 200 και 400 εκατ. ευρώ και θα πάει όπως δήλωσε ο Πρωθυπουργός σε αυτούς που το έχουν πραγματικά ανάγκη.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ : Σε ότι αφορά το ύψος του μερίσματος εκτιμάται πως θα κυμανθεί μεταξύ 200 και 400 εκατ. ευρώ και θα πάει όπως δήλωσε ο Πρωθυπουργός σε αυτούς που το έχουν πραγματικά ανάγκη.

Σύμφωνα με τις έως τώρα ενδείξεις το υπερπλεόνασμα αναμένεται να κινηθεί την περιοχή του 1 δις. ευρώ ενώ οι αιτήσεις των δικαιούχων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα θα ξεκινήσουν το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου.

Στόχος είναι το κοινωνικό μέρισμα του 2019 να χορηγηθεί:

-Στους χαμηλοσυνταξιούχους και πιθανώς σε αυτούς που παίρνουν μέχρι 600 ευρώ

-Σε ανέργους και χαμηλόμισθους

-Σε δικαιούχους του κοινωνικού επιδόματος αλληλεγγύης.

Υπενθυμίζουμε πως το 2018, τα ποσά που έλαβαν οι δικαιούχοι ξεκινούσαν από τα 200 ευρώ και έφταναν τα 1.200 ευρώ.

Κοινωνικό μέρισμα – Κινητή περιουσία:

α) Η αντικειμενική δαπάνη της κινητής περιουσίας του νοικοκυριού (επιβατικά ΙΧ αυτοκίνητα ή και δίκυκλα) δεν μπορεί να υπερβαίνει στο σύνολό της το ποσό των 6.000 ευρώ.

β) Το συνολικό ύψος εισοδήματος ή καταθέσεων του νοικοκυριού ή/και η τρέχουσα αξία μετοχών, ομολόγων κ.λπ. δεν μπορεί να υπερβαίνουν το εξής ποσό, έως έξι μήνες πριν από την υποβολή της αίτησης:

-Μονοπρόσωπο νοικοκυριό, 1.200 ευρώ.

-Νοικοκυριό αποτελούμενο από δύο ενήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με ένα ανήλικο μέλος, 1.800 ευρώ.

-Νοικοκυριό αποτελούμενο από δύο ενήλικα και ένα ανήλικο μέλος ή μονογονεϊκή οικογένεια με δύο ανήλικα μέλη, 2.100 ευρώ.

-Για νοικοκυριό αποτελούμενο από τρία ενήλικα μέλη ή δύο ενήλικα και δύο ανήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με τρία ανήλικα μέλη, το όριο που τίθεται είναι τα 2.400 ευρώ.

-Για νοικοκυριό αποτελούμενο από τρία ενήλικα και ένα ανήλικο μέλος ή δύο ενήλικα και τρία ανήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με τέσσερα ανήλικα μέλη, το όριο αυξάνεται στα 2.700 ευρώ.

-Για νοικοκυριό αποτελούμενο από τέσσερα ενήλικα μέλη ή δύο ενήλικα και τέσσερα ανήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με πέντε ανήλικα μέλη, το όριο φτάνει στα 3.000 ευρώ.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.