ΕΛΛΑΔΑ-ΝΕΑ: Μία δεύτερη ευκαιρία θα έχουν οι πολίτες που είδαν τις αιτήσεις τους για το κοινωνικό μέρισμα να απορρίπτονται. Άνοιξε η πλατφόρμα των ενστάσεων στη σελίδα της ΗΔΙΚΑ.

Κοινωνικό μέρισμα: δεύτερη ευκαιρία-ενστάσεις

Μία δεύτερη ευκαιρία θα έχουν οι πολίτες που είδαν τις αιτήσεις τους για το κοινωνικό μέρισμα να απορρίπτονται. Άνοιξε η πλατφόρμα των ενστάσεων στη σελίδα της ΗΔΙΚΑ.

Όπως εξηγεί η ΗΔΙΚΑ «το Αίτημα Ένστασης υποβάλλεται από τη σελίδα της αίτησης σε περίπτωση μη έγκρισης. Εξαιρούνται οι περιπτώσεις που δεν εγκρίθηκαν λόγω ΙΒΑΝ σύμφωνα με την ΚΥΑ Αριθμ. οικ. 2/89030/ΔΛΤΠ και έχουν ενημερωθεί σχετικά κατά την υποβολή της αίτησης».

Τα αιτήματα συγκεντρώνονται από την ΗΔΙΚΑ και θα διαβιβαστούν στην ΑΑΔΕ για περαιτέρω επεξεργασία.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επισκεφθούν την ιστοσελίδα www.koinonikomerisma.gr και να επιλέξουν «Αίτηση». Θα τους ζητηθεί από το σύστημα να εισάγουν τους κωδικούς τους για πρόσβαση στο Taxisnet. Στη συνέχεια ζητείται η έγκριση χρήσης των κωδικών ή η απόρριψη, ώστε να γίνει σύνδεση με το σύστημα της ΑΑΔΕ και να φανεί εάν ο ενδιαφερόμενος είναι όντως δικαιούχος.

Σε περίπτωση μη έγκρισης του αιτήματος, δίνεται η επιλογή «Αίτημα ένστασης».

Επίδομα θέρμανσης

ΠΛΗΡΩΜΗ ΓΙΑ ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ : Το επίδομα θέρμανσης θα πληρωθεί έως το τέλος του μήνα και μετά τις 15 Ιανουαρίου και έως το τέλος Μαρτίου 2020 θα γίνουν διασταυρώσεις στα στοιχεία των αγορών πετρελαίου θέρμανσης που θα δηλώσουν οι δικαιούχοι.

Το επίδομα θα υπολογιστεί με βάση τις αγορές που πραγματοποιήθηκαν από 15 Οκτωβρίου 2019 έως και 31 Δεκεμβρίου.

Σημειώνεται ότι φέτος το επίδομα θέρμανσης θα καταβληθεί στα νοικοκυριά νωρίτερα και στο σύνολό του βάσει εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων.

Οι δικαιούχοι θα λάβουν από 64 ευρώ έως και 350 ευρώ αναλόγως τη σύνθεση του νοικοκυριού και τα γεωγραφικά κριτήρια (τόπος μόνιμης κατοικίας)

Για να λάβει κάποιος όλο το επίδομα αρκεί να αγοράσει πετρέλαιο αξίας ίσης ή μεγαλύτερης με το διπλάσιο του επιδόματος έως τις 31 Δεκεμβρίου

Δώρο Χριστουγέννων

Από τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019 έχει αρχίσει να καταβάλλεται το Δώρο Χριστουγέννων 2019 στους επιδοτούμενους ανέργους και στους δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας.

Χριστουγεννιάτικες πληρωμές : Επίσης, από τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019 θα ξεκινήσουν να προπληρώνονται τα επιδόματα ανεργίας, τα επιδόματα μακροχρονίως ανέργων καθώς και τα βοηθήματα ανεργίας των αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων.

Η καταβολή θα γίνει από τις 9 Δεκεμβρίου 2019 μέχρι και τις 6 Ιανουαρίου 2020.

Από τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019 έχει αρχίσει να καταβάλλεται το Δώρο Χριστουγέννων 2019 στους επιδοτούμενους ανέργους και στους δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας.

 

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.