Υπό αντίξοες συνθήκες, λόγω της πανδημίας και σε πλαίσιο ασφυκτικών περιοριστικών μέτρων, για την προστασία της δημόσιας υγείας, η Τοπική μας Εκκλησία συνεχίζει στο μέτρο του εφικτού, να εργάζεται για την ενίσχυση των ευπαθών κοινωνικών ομάδων και την προσφορά φαγητού, μέσω των αντίστοιχων ενοριακών δομών, με την συγκινητική συνδρομή των εθελοντριών κυριών.

Ήδη σε λειτουργία έχει τεθεί το Σπίτι Γαλήνης του Ιερού Ναού Αναλήψεως του Χριστού Βόλου, όπου σιτίζονται καθημερινά 95 ενορίτες, καθώς και του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Βόλου, που εξυπηρετεί 105 απόρους συμπολίτες μας, στους οποίους προσφέρει φαγητό, είτε τρόφιμα για την ετοιμασία του καθημερινού φαγητού στο σπίτι.

Την ίδια στιγμή ο Μητροπολιτικός Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Βόλου βοηθά, διά του Φιλοπτώχου ταμείου, 70 άπορες οικογένειες της ενορίας, ενώ το Κέντρο Σίτισης «ΔΟΣ ΗΜΙΝ ΣΗΜΕΡΟΝ» εξακολουθεί τα τελεί σε αναστολή λειτουργίας.

Στον ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Νέας Ιωνίας το Σπίτι Γαλήνης παραμένει κλειστό, όμως οι 130 σιτιζόμενοι καλύπτονται με τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης. Αυτό συμβαίνει και σε όλες τις μεγάλες ενορίες του Βόλου και της Ν. Ιωνίας, οι οποίες παρά τις δυσκολίες παραμένουν σε ετοιμότητα για το άνοιγμα των κοινωνικών τους δομών, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν, χωρίς να αμελούν, όμως, στο διάστημα αυτό, να συνδράμουν τους απόρους της περιοχής τους.

Και στην επαρχία Αλμυρού οι ενορίες μας προσπαθούν να αντεπεξέλθουν στις αυξημένες ανάγκες της εποχής, με περιορισμένους πόρους και δυνατότητες. Λειτουργούν τα Σπίτια Γαλήνης του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου της πόλης και του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ευξεινουπόλεως, όπου προσφέρονται 80 και 20 μερίδες φαγητού αντίστοιχα, ενώ το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Αγίου Νικολάου Αλμυρού προσφέρει τρόφιμα σε άπορες οικογένειες.

Η Ιερά Μητρόπολή μας απευθύνει έκκληση στους συμπολίτες μας να στηρίξουν τον Διαδικτυακό Έρανο Αγάπης, που βρίσκεται σε εξέλιξη, διά της ιστοσελίδας imd.gr καθώς και τις κατά τόπους ενοριακές δομές, προκειμένου να μπορούν να καλύπτουν τις ανάγκες των ενοριτών τους σε φαγητό, τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.