ΟΑΕΔ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ: Μεταξύ των προγραμματισμένων δράσεων, είναι και η πρόσληψη 1.012 σωφρονιστικών υπαλλήλων για την ενίσχυση του προσωπικού των φυλακών της χώρας, με το ίδιο πλαίσιο που έγιναν και οι προσλήψεις των 1.500 Ειδικών Φρουρών από την Ελληνική Αστυνομία (εκτός ΑΣΕΠ).

Σύμφωνα με τον έως τώρα γνωστό σχεδιασμό, το νέο προσωπικό θα προσληφθεί με διαδικασίες “εξπρές” και θα κατανεμηθεί ως εξής:

258 μόνιμοι στο νέο Κατάστημα Κράτησης Δράμας. Η κ. Νικολάου είπε ότι με νομοθετική ρύθμιση θα εξαιρεθούν οι προσλήψεις για Προσωπικό Φρούρησης από τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ, λόγω επιτακτικών αναγκών

ΑΣΕΠ- 381 προσλήψεις στα Καταστήματα Κράτησης όλης της χώρας

373 θέσεις, για τις οποίες, όπως είναι η αρμόδια γραμματέας, “μπορούμε να προσωρήσουμε άμεσα για έγκριση”

Στην επικαιρότητα και πάλι το θέμα της ενίσχυσης των Καταστημάτων Κράτησης με μόνιμο προσωπικό.

Η γενική γραμματέας Αντεγληματικής Πολιτικής κυρία Σοφία Νικολάου, μιλώντας πρόσφατα στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Παρακολούθησης των Αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου της Βουλής, ανακοίνωσε τον σχεδιασμό για τα σωφρονιστικά καταστήματα.

Όπως είπε, μεταξύ των προγραμματισμένων δράσεων, είναι και η πρόσληψη 1.012 σωφρονιστικών υπαλλήλων για την ενίσχυση του προσωπικού των φυλακών της χώρας, με το ίδιο πλαίσιο που έγιναν και οι προσλήψεις των 1.500 Ειδικών Φρουρών από την Ελληνική Αστυνομία (εκτός ΑΣΕΠ).

ΟΑΕΔ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 2020- ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ

Στο τελικό στάδιο βρίσκονται προγράμματα 7.000 ανέργων, 30 ετών και άνω, σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Κεντρική Μακεδονία, Ηπειρο, Θεσσαλία και Δυτική Ελλάδα, 6.000 πτυχιούχων ανέργων, 22-29 ετών, υψηλών προσόντων, καθώς και ολοκληρωμένο πρόγραμμα κατάρτισης και απασχόλησης 4.500 νέων ανέργων σε ειδικότητες υψηλής ζήτησης.

Ο ΟΑΕΔ στήριξε τους ανέργους της χώρας με οικονομικές ενισχύσεις που δημιούργησαν ένα ισχυρό δίχτυ προστασίας.

Μέσω της δίμηνης παράτασης όλων των επιδομάτων ανεργίας που έληξαν το πρώτο πεντάμηνο του έτους, καθώς και την έκτακτη καταβολή 400 ευρώ σε μακροχρόνια ανέργους, ο ΟΑΕΔ έδωσε ανακούφιση σε περισσότερους από 400.000 συμπολίτες μας που δεν θα είχαν καμία άλλη στήριξη χωρίς αυτές τις παρεμβάσεις.

Στο επόμενο διάστημα το ήδη δοκιμαζόμενο εργατικό δυναμικό θα αντιμετωπίσει σημαντικές δυσκολίες. Εργο του ΟΑΕΔ είναι να τους στηρίξει και αυτό ακριβώς θα κάνει με σχέδιο, με όλες του τις δυνάμεις και όλα τα εργαλεία.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.