Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε σήμερα, Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2022 η μνήμη του Αγίου Ελευθερίου και της μητρός αυτού Αγίας Ανθίας στον ομώνυμο Ιερό Ναό του Αμαρουσίου.

Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ευρίπου κ. Χρυσόστομος συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού & Μαραθώνος κ. Κυρίλλου.

Τους Αρχιερείς πλαισίωσαν κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως Κηφισίας.

Να αναφερθεί ότι κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος τέλεσε σε κλίμα συγκίνησης την σε Πρεσβύτερο χειροτονία του Διακόνου π. Σεραφείμ Μπίκα, πνευματικού τέκνου του Προϊσταμένου του Ιερού Ναού Αρχιμ. Χρυσοστόμου Στεφανιδάκη.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε πατρικές συμβουλές προς τον π. Σεραφείμ και αναφέρθηκε στο Μυστήριο της Ιερωσύνης.

«Από τις ωραιότερες στιγμές στη ζωή και διακονία ενός Επισκόπου είναι οι χειροτονίες των νέων κληρικών, των διακόνων και πρεσβυτέρων. Εκείνων που θα συμπροεδρεύουν γύρω από την Αγία Τράπεζα, όταν ιερουργεί το υπερενές μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας. Εκείνων που θα αποτελούν τους στενούς συνεργούς του, οι οποίοι θα του συμπαραστέκονται στη διαποίμανση του Θεοφιλούς ποιμνίου της Μητροπόλεως του. Εκείνων των εξ’ ονόματος του θα ιερατεύουν στις ενορίες που συναπαρτίζουν το εκκλησιαστικό σώμα της επαρχίας της.» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Κηφισίας κ. Κύριλλος.

Στην συνέχεια ο Σεβασμιώτατος πρόσθεσε: «Κάθε χειροτονία που αποφασίζει και τελεί ένας Επίσκοπος είναι πράξη μεγάλης ευθύνης. Παράλληλα όμως κάθε χειροτονία είναι για τον Επίσκοπο και αφορμή χαράς. Πολλής χαράς, γιατί αξιώνεται να αναδείξει με τη χάρη του Αγίου Πνεύματος ένα νεοκληρικό, ένα νέο εργάτη Εκκλησίας».

Σε άλλο σημείο ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον νεοχειροτονηθέντα Πρεσβύτερο: «Καλείσαι σήμερα να λάβεις τον δεύτερο βαθμό της ιερωσύνης και να αναδειχθείς με τη Χάρη του Παναγίου Πνεύματος, Πρεσβύτερος της Εκκλησίας. Να υποδεχθείς κατά την Ευχή της χειροτονίας που σε λίγο θα σε αναδείξει πρεσβύτερο με την μεγάλη τούτην χάριν του Αγίου Πνεύματος. Να καταστείς μέτοχος της μεγάλης ιερωσύνης Ιησού Χριστού. Η σημερινή ημέρα αναντίρρητα είναι η πιο μεγάλη της ζωής σου. Κορυφαία τιμή που σου κάνει ο Θεός μας. Αλλά και μεγάλες οι ευθύνες τις οποίες συνεπάγεται αυτή η τιμή. Η ιερωσύνη μας είναι η ιερωσύνη του Χριστού μας. Το έργο του Χριστού συνεχίζουμε με την ιερατική μας διακονία».

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Ιεροκύρηκας της Ι.Μ. Κηφισίας, ο Αρχιμ. Νικάνωρ Καραγιάννης, ο οποίος ανέλυσε τι σημαίνει Σοφός Εν Χριστώ.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβ. Μητροπολίτης Κηφισίας κ. Κύριλλος απηύθυνε πολλές ευχαριστίες προς τον Προϊστάμενο του Ναού Αρχιμ. Χρυσόστομο Στεφανιδάκη, και στα μέλη του εκκλησιαστικού συμβουλίου για την καθαρότητα, τη λαμπρότητα και τις ετοιμασίες του Ναού που πάντοτε ξεχωρίζει.

Τέλος να σημειωθεί ότι το απόγευμα στις 5 θα τελεστεί η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και στην συνεχεία ο Μεθέορτος Αρχιερατικός Εσπερινός.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.