Τρέχουν οι εξελίξεις στο σκάνδαλο της Μονής Αββακούμ. Οι Ανακριτές της υπόθεσης διερευνούν πληροφορίες για επιπλέον «μαύρο χρήμα».

Οι έρευνες της Αστυνομίας βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, την ώρα που κανένας δεν ξέρει ωστόσο μέχρι αυτή τη στιγμή, ούτε καν οι ίδιοι οι ανακριτές, αν υπάρχουν ακόμη περισσότερα, και τα οποία φρόντισε ο Ηγούμενος να φύγουν από την Μονή, πριν από την επίμαχη έφοδο της 5ης Μαρτίου.

Οι ανακριτές της Αστυνομίας δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να υπάρχουν και άλλα χρήματα, τα οποία δεν βρέθηκαν μέχρι στιγμής. Οι Μοναχοί αμφισβητούν αυτό το ενδεχόμενο, ωστόσο υπάρχουν αμφιλεγόμενες αναφορές, όπως για παράδειγμα αυτές που ακούστηκαν την μέρα που οι δύο Μοναχοί εξαναγκάστηκαν να πάνε στην Μητρόπολη Ταμασού, στην οποία μεταφέρθηκαν τα δύο χρηματοκιβώτια.

Τρία εκατομμύρια ευρώ αναζητούσε το 2021 η Μονή Αββακούμ με αδειοδοτημένο έρανο
Το ένα είχε όντως €807.000, ενώ το δεύτερο, ενώ είχε αναφερθεί από τον Ηγούμενο ότι είχε €90.000, τελικά είχε μέσα μόνο €5.500.

Σχετική στιχομυθία, παρουσιάζεται σήμερα στην εφημερίδα «Πολίτης».

ΗΣΑΪΑΣ: Άνοιξε το χρηματοκιβώτιο.

ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ: Δεν το ανοίγω, Εν δικά μου τα ριάλια. Γιατί να το ανοίξω;

ΗΣΑΪΑΣ: Γιέ μου άνοιξε το, δεν είναι δικά σου, είναι της Μονής.

ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ: Όι, εν δικό μου, εν το ανοίγω.

ΗΣΑΪΑΣ: Γίνεται να έχεις δικό σου χρηματοκιβώτιο μέσα στη Μονή;

ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ: Εν θα το ανοίξω, εν δικό μου λέω σου.

Όλα αυτά, δέκα ημέρες μετά τους αποκαλυπτικούς διαλόγους που είδαν το φως της δημοσιότητας, μεταξύ Νεκταρίου και της Λογίστριας της Μονής, στους οποίους η δεύτερη προσπαθεί να πείσει τον Ηγούμενο για τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να γίνουν οι λογιστικές τραπεζικές πράξεις ώστε να καθαρίσουν €300.000 σε μαύρο χρήμα.

Ο μεγάλος έρανος

Έρευνες γίνονται και για τον μεγάλο έρανο του 2021, όταν ο Ηγούμενος είχε δηλώσει εισπράξεις €85.000 για τα έργα αναστήλωσης της Μονής, με την Προϊστάμενη της Διεύθυνσης Σωματείων του Υπουργείου Εσωτερικών να υποδεικνύει στην εκπομπής Alpha Ενημέρωσή ότι κανείς δεν ξέρει αν όντος συλλέχθηκαν μόνο αυτά τα χρήματα.

Ενώ η Μονή είχε ζητήσει και δεύτερο έρανο ,τον οποίο αρνήθηκε το Υπουργείο Οικονομικών.

Παζλ…ηθικής
Σιγή ισχύος διατηρεί η Ανακριτική Επιτροπή όσον αφορά τις έρευνες για τα ζητήματα ηθικής φύσεως, ωστόσο από την Αρχιεπισκοπή διαρρέει ότι πολύ δύσκολα θα ολοκληρωθεί η διαδικασία πριν την Μεγάλη Βδομάδα, αφού υπάρχει ακόμη αρκετό ανακριτικό έργο.

Οι εν αργία Αρχιμανδρίτες αναμένεται να απαντήσουν την ερχόμενη βδομάδα – το πιθανότερο Τρίτη – στα όσα τους καταλογίζονται, πριν δηλαδή ολοκληρωθεί το έργο της Ανακριτικής Επιτροπής και η υπόθεση οδηγηθεί εκ νέου στο Συνοδικό εξαμελές δικαστήριο.

Κάμερες ασφαλείας
Η συζήτηση συνεχίζεται την ίδια ώρα, με επιχειρήματα και από τις δύο πλευρές, για το ζήτημα των καμερών που κατέγραφαν τα πάντα στην Μονή, και κατά πόσο αυτές θα γίνουν κομμάτι της ενδεχόμενης ποινικής υπόθεσης, πέραν από την Ανακριτική Επιτροπή της Εκκλησίας.

Μέσα στα όσα ακούστηκαν τις προηγούμενες ημέρες, έρχεται να προστεθεί και η πληροφορία, ότι τις τελευταίες ώρες πριν από τα γεγονότα της 5ης Μαρτίου, οι Μοναχοί είχαν τοποθετήσει κολλητική ταινία στις εσωτερικές κάμερες, για να μην καταγράφουν εικόνα, χωρίς να γνωρίζουν όμως ότι κατέγραφαν ακόμη τον ήχο.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.