ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ Live - ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗΣ Live - ΚΥΡΙΑΚΗ Α ΝΗΣΤΕΙΩΝ Live: Άγιος Βησσαρίωνας Πύλης Τρικάλων - Κυριακή 24 Μαρτίου 2024 Ζωντανά. Εκκλησία Live - Πανηγυρική Θεία Λειτουργία Κυριακής της Ορθοδοξίας Ζωντανά. Όρθρος και Θεία λειτουργία της Κυριακής των Α Νηστειών με την αναστήλωση των Ιερών Εικόνων - Ευλογία και Προσευχή στον Ιησού. Ο Άγιος Αρτέμων ο Ιερομάρτυρας και πρεσβύτερος Λαοδικείας. Ο Άγιος Παρθένιος ο Γ ο Πατριάρχης Κωνσταντινούπολης. Ο Όσιος Αρτέμων ο Επίσκοπος Σελευκείας της Πισιδίας. Προεόρτια του Ευαγγελισμού της Yπεραγίας Θεοτόκου. Α' Κυριακή των Νηστειών. Κυριακής της Ορθοδοξίας.

Την άχραντον εικόνα σου προσκυνούμεν αγαθέ.

Η Κυριακή η λεγόμενη της Ορθοδοξίας είναι μια ιδιαίτερη, δογματική εορτή που σχετίζεται με την ιστορική πορεία της Εκκλησίας μας.

Ήδη από τα μέσα του 9ου αιώνα, ο εορτασμός της καθιερώθηκε να τελείται την πρώτη Κυριακή των Νηστειών, σε ανάμνηση της θριαμβευτικής και οριστικής αποκατάστασης της λατρείας των ιερών εικόνων από τη Σύνοδο της Κωνσταντινουπόλεως, τον Μάρτιο του 843.

Διαβάστε και δείτε σε βίντεο αναλυτικά την Κυριακή της Ορθοδοξίας με την αποκατάσταση των εικόνων.

Ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία Ζωντανά της Κυριακής της Ορθοδοξίας με την αναστήλωση των Ιερών Εικόνων από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων της Κυριακής 24 Μαρτίου 2024 07.30 το πρωί.

Θα πραγματοποιηθεί Λιτανεία με Ιερές εικόνες πέριξ του Ναού.

Στείλτε ονόματα στον Άγιο Βησσαρίωνα Τρικάλων μέσω της φόρμας.

Πως να στείλετε τα ονόματα

Πρώτα εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Στείλτε ονόματα στην Εκκλησία Αγίου Βησσαρίωνος μέσω της φόρμας παρακάτω για να μνημονευτούν.

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση τον Όρθρο και την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία της Κυριακής των Α Νηστειών της Ορθοδοξίας, από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων, Κυριακή 24 Μαρτίου 2024 07.30 το πρωί.

Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων

Αρχές της δεκαετίας του 1960, οι κάτοικοι της Πύλης εξέφρασαν την επιθυμία να χτίσουν μια νέα και πιο ευρύχωρη εκκλησία, για να εξυπηρετεί τις ανάγκες της τοπικής ενορίας. Το 1965 συγκροτήθηκε η επιτροπή με σκοπό να συγκεντρώσει χρήματα για την ανέγερση του ναού. Η ανταπόκριση των κατοίκων υπήρξε άμεση και συγκινητική.

Το 1971 έγινε λαχειοφόρος, με σκοπό την αποπεράτωση των εργασιών για τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων.

Ο ευρύχωρος και μεγαλοπρεπής ναός κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου από πέτρα και είναι βυζαντινού ρυθμού, σταυρεπίστεγος. Η οροφή του τρούλου απέχει 25 μέτρα από το δάπεδο. Διαθέτει εντυπωσιακό ξυλόγλυπτο τέμπλο, και τα τελευταία χρόνια ο εσωτερικός διάκοσμός της εμπλουτίστηκε με τοιχογραφίες.

Διαβάστε και δείτε εικόνες από την μαγευτική ενορία του Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.