Θλιβερές εικόνες από τις κατεχόμενες περιοχές της Κύπρου έρχονται για ακόμα μία φορά στο φως της δημοσιότητα με κατεστραμμένους ναούς και βεβηλωμένα κοιμητήρια αποδεικνύοντας ότι το έγκλημα εις βάρος της Μεγαλονήσου που συντελέστηκε το 1974 με την εισβολή του Αττίλα συνεχίζεται.

Σε ανάρτηση που δημοσιεύεται στην επίσημη σελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Κωνσταντίας και Αμμοχώστου, τμήμα της οποίας παραμένει υπό κατοχή, δημοσιεύονται εικόνες από βεβηλωμένες και σκλαβωμένες εκκλησίες και νεκροταφεία της Κύπρου.

“Προσκύνημα στις βεβηλωμένες και σκλαβωμένες εκκλησίες και νεκροταφεία της Κύπρου. Το Σάββατο 29 Ιανουαρίου περάσαμε το σημείο ελέγχου από την ελεύθερη Κύπρο στο κατεχόμενο από την Τουρκία βόρειο τμήμα. Ήμουν γεμάτος με πολλά δυνατά συναισθήματα όλη μέρα και συνεχίζω να νιώθω τον πόνο στην καρδιά μου. Αυτό το μέρος της Κύπρου είναι τόσο όμορφο! Υπάρχουν πολλοί ιστορικοί τόποι που κραυγάζουν την ελληνική και χριστιανική κληρονομιά της γης, μια χώρα τόσο όμορφη, αλλά γκρινιάζει κάτω από τους πρόποδες των Τούρκων κατακτητών. Εδώ είναι μερικές φωτογραφίες από το ταξίδι μας για να σας δώσουμε μια αίσθηση του τι συναντήσαμε και πώς νιώσαμε”, αναφέρεται στη σχετική ανάρτηση.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.