Την Παρασκευή 26 Ιουλίου 2019 και εν πομπή από τον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος – Βότση στην Καλαμαριά, μετά την τέλεση του πανηγυρικού εσπερινού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος, βουλευτές και άρχοντες του τόπου, κλήρος και λαός, κατευθύνθηκαν προς τα θεμέλια του νέου Ιερού Ναού Αγίου Χαραλάμπους και Αγίας Αργυρής Κηφισιάς για την κατάθεση του θεμελίου λίθου.

Κάτω από τους ήχους της φιλαρμονικής ορχήστρας του Δήμου Καλαμαριάς η πολυπληθής πομπή έφθασε στις 9μμ περίπου στο εργοτάξιο επί της οδού Αλκυώνος όπου πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός και εν συνεχεία η κατάθεση του λίθου.
Μέσα σε κλίμα συγκίνησης με επικεφαλής τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας ο λαός της Καλαμαριάς έκανε μία νέα αρχή για την περιοχή της Κηφισιάς ξεκινώντας την ανοικοδόμηση ενός νέου ιερού ναού.

Ο Σεβασμιώτατος, στο σύντομο λόγο του, ευχαρίστησε όσους ήδη με αγάπη προθυμοποιήθηκαν να προσφέρουν και να βοηθήσουν στην ανέγερση σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς οι οποίοι, όμως, δεν πρέπει να μας πτοούν αλλά να μας κινητοποιούν σε περισσότερη προσπάθεια. Όταν κτίζεται ένας ναός, η ευλογία του Θεού σκορπίζει σε όλη την περιοχή, τόνισε.

Η νέα ενορία θα αποσπάσει ένα απομακρυσμένο κομμάτι της ενορίας του Αγίου Παντελεήμονος – Βότση και θα αποτελέσει το ιερό πνευματικό κέντρο της Κηφισιάς που τόσο καιρό το στερούνταν αλλά και ταυτόχρονα μια εστία πολιτισμού για όλους.

Ο άγιος Χαράλαμπος πολιούχος του Τσεσμέ (Κρήνη) και η αγία Αργυρή η νεομάρτυς από την Προύσα είναι προστάτες των Μικρασιατών προσφύγων που πολλοί εγκαταβιούν στην περιοχή.


Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.