Μέσα σε κλίμα πνευματικής χαράς και ευφροσύνης και με βάση τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα ασφαλείας την Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2020 πραγματοποιήθηκε η επίσημη τελετή έναρξης  της νέας κατηχητικής περιόδου της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς με τη σεπτή ευλογία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου π. Ιουστίνου.

Κληρικοί και λαϊκοί, κατηχητές και κατηχήτριες, κυκλάρχες και κυκλάρχισσες, συνεργάτες του κατηχητικού έργου όλων των ενοριών της Ιεράς Μητροπόλεως προσκλήθηκαν και συγκεντρώθηκαν στον φιλόξενο Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Καλαμαριάς, για να λάβουν και φέτος την ευχή και ευλογία από τα χέρια του Σεπτού Ποιμενάρχου.
Ο Σεβασμιώτατος, μετά την τέλεση του Αγιασμού, προέβη στη χειροθεσία όλων των  νέων συνεργατών στο ποιμαντικό έργο της τοπικής Εκκλησίας,  με την ιερολόγηση ευχής «Εις Εκκλησιαστικήν Διακονίαν Κατηχητού».
Ακολούθως, ο Σεβασμιώτατος π. Ιουστίνος, με πατρική στοργή και αγάπη, εξέφρασε ολόθερμα τη μεγάλη του ευγνωμοσύνη και τις εγκάρδιες ευχαριστίες  του προς όλους τους κατηχητές.
Τους απεκάλεσε πολύτιμους συνεργάτες  και «μικρούς επισκόπους», οι οποίοι, συναρμοσμένοι με ενότητα, σε καιρούς δοκιμασίας και πνευματικής συγχύσεως, καλούνται να αναδείξουν το ευαγγελικό μήνυμα της χαράς και ελπίδας, την μόνη βεβαιότητα που είναι το πρόσωπο του Ιησού Χριστού. Η τελετή ολοκληρώθηκε με την επίδοση διοριστηρίων και χειροθετηρίων στους κατηχητές μαζί με πλούσιες ευλογίες και αναμνηστικά δώρα.
Ακολούθησε δεξίωση  στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.