Καναδάς: Η Εκκλησία που είναι αφιερωμένη στην Παναγία κάηκε πριν δυο χρόνια. Τεράστιες προσπάθειες έγιναν και τώρα είναι και πάλι έτοιμη.

Χτίστηκε το 1962 και είχε αναληφθεί από την ελληνική ορθόδοξη κοινότητα το 1968 και για χρόνια ήταν το κέντρο της πνευματικής ζωής των Ορθοδόξων.

Η ολοσχερής καταστροφή της το 2015 κινητοποίησε τους Ορθόδοξους και η Ελληνική Κοινότητα έβαλε τα δυνατά της για να αποκαστήσει τον Ιερό Ναό.

Ωστόσο, από αυτήν την τραγωδία ήρθε μια ευκαιρία που αξιοποίησαν οι πιστοί για να κάνουν καλύτερο τον νέο τους Ναό και σήμερα είναι και πάλι περήφανοι και έτοιμοι να εκκλησιαστούν στον Ιερό τους Ναό.

Το νέο κτίριο περιλαμβάνει σύγχρονες αναβαθμίσεις και φρέσκες πινελιές, συμπεριλαμβανομένου ενός τρούλου που κοσμεί τον Ιερό Ναό.

Παράγοντες της Ελληνικής κοινότητας μιλώντας στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης του Μόντρεαλ ανέφεραν πως αυτός ο Ιερός Ναός είναι σχεδιασμένος από την αρχή και πλέον όλα τα συστήματα ασφαλείας είναι εγκατεστημένα.

Εκτενές ρεπορτάζ φιλοξένησε και το τηλεοπτικό δίκτυο CTV NEWS του Μόντρεαλ που στάθηκε ιδιαίτερα στην θερμή υποδοχή και την ικανοποίηση που έχουν οι Ορθόδοξοι Έλληνες για την νέα τους Εκκλησία.

Όπως λένε οι προσευχές και οι κόποι τους έπιασαν τόπο και τώρα κάνουν κάθε φορά που περνάνε από το σημείο τον σταυρό τους περιμένοντας να ξαναμπούν στον νέο τους Ναό και να εκκλησιαστούν.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.