Πατριαρχείο Αλεξανδρείας: Πόσο σπουδαίο αλήθεια είναι το έργο που γίνεται στην Αφρικανική Ήπειρο για την Ορθοδοξία. Ευχάριστα νέα έφτασαν και πάλι.

Όπως έκανε γνωστό το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας άλλη μια χαρμόσυνη μέρα για την Ορθοδοξία στην Αφρική ολοκήρώθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Κατάνγκα.

Το έργο των ιερέων αποδόδει καρπούς και οι πιστοί τους ακολουθούν για να ακούσουν τον λόγο του Θεού.

Και σήμερα αξιωθήκαμε, τήν χάρη και την ευλογία του Θεού, αναφέρει σε ενημέρωση του το Πατριαρχείο, με το Μυστήριο της Θ. Ευχαριστίας, το Μυστήριο της εις Πρεσβύτερον χειροτονίας του π. Νεκταρίου, του γάμου των αδελφών μας Ιακώβου και Αθανασίας.

Πυκνό εκκλησίασμα παρηκολούθησε και συμμετείχε ενεργά, και όλοι έψαλλαν «εν ενί στόματι καί μιά καρδία».

Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε και προέτρεψε τον νεοχειροτονηθέντα να προκόπτει επ’αρετής σε αρετή και ν’ ανεβαίνει τα πνευματικά σκαλοπάτια της Ιερατικής ζωής.

Επίσης, του υπέδειξε και τις δυσκολίες που προκείται να συναντήσει γιατί, όπως ανέλυσε, η αρετή πολεμείται καί διώκειται, ο κατέχων αυτήν καταπονείται αλλά στο τέλος βραβεύεται.

Ας ευχηθούμε ο νεοχειροτονηθείς και αυτοί που ευλογήθηκαν στον γάμο τους, ν’αποδώσουν καρπούς πνευματικούς και να λάμψουν στην Βασιλεία των Ουρανών σημειώνει η ανακοίνωση του Πατροιαρχείου και ιδιάιτερη μνεία γίνεται στους δεκάδες νέους που παρηκολούθησαν το Μυστήριο και ξέσπασαν σε ζητοκραυγές.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.