ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Χαριουπόλεως κ. Βαρθολομαίος παρευρέθηκε, εκπροσωπώντας τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ. Μακάριο, στα εγκαίνια της Έκθεσης με τίτλο «Αρχαίοι Έλληνες: Αθλητές, Πολεμιστές και Ήρωες», η οποία διοργανώνεται στο Εθνικό Μουσείο της Αυστραλίας στην Καμπέρα.

Η Έκθεση θα έχει διάρκεια μέχρι την 1η Μαΐου του 2022. Στην τελετή της επίσημης έναρξής της παρέστη επίσης ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Αυστραλία, κ. Γεώργιος Παπακώστας, καθώς και εκπρόσωποι της Ομογένειας και του πολιτικού κόσμου.

Το πρόγραμμα της τελετής περιλάμβανε ξενάγηση στην Έκθεση και χαιρετισμούς που απηύθυναν οι επίσημοι. Ο Θεοφιλέστατος κ. Βαρθολομαίος ευχαρίστησε τους διοργανωτές εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου κ.κ. Μακαρίου, ενώ μίλησε για την αξία εκθεμάτων, για τη σημασία που είχαν για τους Αρχαίους Έλληνες οι αρετές της συλλογικότητας, του θάρρους, της επιμονής, της αγάπης και της αφοσίωσης, και για την υποχρέωση των Ελλήνων της Αυστραλίας μιμούνται στη ζωή τους αυτές τις αρετές.

Στη συνέχεια, ο Επίσκοπος Χαριουπόλεως ευχήθηκε σε όλους καλά Χριστούγεννα, εκ μέρους και του Αρχιεπισκόπου, και το νέο έτος να συνοδεύεται από ευημερία, ασφάλεια και ευτυχία.

Σημειώνεται ότι σημαντική στιγμή της εκδήλωσης ήταν ο Αγιασμός που τέλεσε ο Θεοφιλέστατος, βοηθούμενος από τον ιερέα της Ενορίας του Αγίου Νικολάου Καμπέρας, π. Πέτρο Κηπουρό. Ήταν η πρώτη φορά που τελέστηκε μία τέτοια Ακολουθία στο Εθνικό Μουσείο της Αυστραλίας.

Μετά από το πέρας της τελετής, ακολούθησε επίσημο δείπνο.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.