Διαδικτυακή συνάντηση με Έλληνες διδακτορικούς φοιτητές από τα σημαντικότερα Πανεπιστήμια των Ηνωμένων Πολιτειών, όπως το Stanford και το MIT, αλλά και Έλληνες που εργάζονται σε ηγετικές θέσεις στις πιο σημαντικές αμερικανικές εταιρείες τεχνολογίας είχε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού & Δημόσιας Διπλωματίας του ΥΠΕΞ, κ. Γιάννης Χρυσουλάκης. Μεταξύ άλλων δήλωσε ότι “στην Ελλάδα έχουν ήδη εγκατασταθεί σημαντικές επενδύσεις με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ποιοτικές θέσεις εργασίας”.

Η συνάντηση διοργανώθηκε με τη μεσολάβηση του κ. Αθηναγόρα Σκιαδόπουλου, αριστούχου του ΕΜΠ και υποψήφιου διδάκτορος του Πανεπιστημίου του Stanford. Ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού & Δημόσιας Διπλωματίας αναφέρθηκε αναλυτικά στις πολιτικές της κυβέρνησης για την προσέλκυση επενδύσεων αλλά και στις πολιτικές για την ενίσχυση των νέων εργαζόμενων. Το brain drain έχει αρχίσει πλέον να αντιστρέφεται και εξελίσσεται σε brain gain, είπε χαρακτηριστικά. Πρόσθεσε ότι στην Ελλάδα έχουν ήδη εγκατασταθεί σημαντικές επενδύσεις, επενδύσεις εξωστρέφειας, καινοτομίας και υψηλής προστιθέμενης αξίας, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ποιοτικές θέσεις εργασίας. Εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι επενδύσεις αυτές θα συνεχίσουν να αυξάνονται, όσο η σταθερά θετική πορεία της χώρας ενισχύει το αίσθημα εμπιστοσύνης που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια, ως προς τις μακροπρόθεσμες προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

Αναφέρθηκε επίσης στις ευρύτατες δράσεις της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού & Δημόσιας Διπλωματίας για την προώθηση της Ελληνικής Γλώσσας, των αγγλόφωνων προγραμμάτων των ελληνικών Πανεπιστημίων και τους εορτασμούς για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Έδωσε έμφαση στη διοργάνωση του Πανομογενειακού Συνεδρίου το καλοκαίρι στη Θεσσαλονίκη, στο οποίο και προσκάλεσε τους συμμετέχοντες, υπογραμμίζοντας ότι στόχος του Συνεδρίου είναι να τεθούν ισχυρά θεσμικά θεμέλια για την πολυεπίπεδη διασύνδεση των Ελλήνων σε όλον τον κόσμο.

Οι νέοι που συμμετείχαν, από την πλευρά τους ευχαρίστησαν θερμά τον κ. Χρυσούλακη για την πρωτοβουλία αυτής της διαδικτυακής συνάντησης γνωριμίας και του έθεσαν διάφορα θέματα. Από τη διαδικασία συμμετοχής των Αποδήμων στις εκλογές έως την ύπαρξη κινήτρων, αλλά και τη θεσμοθέτηση νέων για την ταυτόχρονη λειτουργία ξένων επιχειρήσεων στο εξωτερικό και τη χώρα μας, δεδομένου ότι οι συνθήκες της πανδημίας απέδειξαν ότι αυτό – πέρα από εφικτό – είναι και επιβεβλημένο.

Εξέφρασαν, επίσης, την εκτίμησή τους για τις ιδιαίτερα χρήσιμες συμβουλές και κατευθυντήριες που τους έδωσε ο κ. Χρυσουλάκης σε πρακτικά θέματα που τους απασχολούσαν και διατύπωσαν την αισιοδοξία τους για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, δηλώνοντας πρόθυμοι να επιστρέψουν στην Ελλάδα, εφόσον η χώρα συνεχίσει εξίσου δυναμικά τη θετική της πορεία.

Με ανάρτησή του στο Facebook, ο κ Χρυσουλάκης είπε τα εξής:

«Αισθάνθηκα ιδιαίτερη χαρά με τη συνάντησή μου με Έλληνες διδακτορικούς φοιτητές από τα σημαντικότερα Πανεπιστήμια των Ηνωμένων Πολιτειών, όπως το Stanford και το MIT, αλλά και Έλληνες που εργάζονται σε ηγετικές θέσεις στις πιο σημαντικές αμερικανικές εταιρείες τεχνολογίας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Αθηναγόρα Σκιαδόπουλο, αριστούχο του ΕΜΠ και υποψήφιο διδάκτορα του Stanford, για τη μεσολάβησή του στη διοργάνωση αυτής της συνάντησης.

Είχα την ευκαιρία να αναφερθώ αναλυτικά στις πολιτικές της κυβέρνησης για την προσέλκυση επενδύσεων αλλά και στις πολιτικές για την ενίσχυση των νέων εργαζόμενων. Υπογράμμισα ότι στη χώρα μας έχουν ήδη εγκατασταθεί σημαντικές ξένες επενδύσεις, επενδύσεις εξωστρέφειας, καινοτομίας και υψηλής προστιθέμενης αξίας, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ποιοτικές θέσεις εργασίας.

Είμαι δε βέβαιος ότι οι επενδύσεις αυτές θα συνεχίσουν να αυξάνονται, όσο η σταθερά θετική πορεία της χώρας ενισχύει το αίσθημα εμπιστοσύνης που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια. Αναφέρθηκα επίσης αναλυτικά στο Πανομογενειακό Συνέδριο το καλοκαίρι στη Θεσσαλονίκη, στο οποίο και τους προσκάλεσα. Τα παιδιά από την πλευρά τους με ευχαρίστησαν για την πρωτοβουλία αυτής της διαδικτυακής συνάντησης γνωριμίας και μου έθεσαν διάφορα θέματα. Μου έδωσε ιδιαίτερη ικανοποίηση το ότι είχα την ευκαιρία να απαντήσω σε πρακτικά ζητήματα που τους απασχολούν. Ιδιαίτερη ικανοποίηση ένιωσα ωστόσο διότι και εκείνοι διατύπωσαν την αισιοδοξία τους για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, δηλώνοντας μάλιστα πρόθυμοι να επιστρέψουν στην Ελλάδα, εφόσον η χώρα συνεχίσει εξίσου δυναμικά τη θετική της πορεία».

Επίσης, σε ανάρτησή του στο twitter, τόνισε: «Ιδιαίτερη χαρά μετά τη διαδικτυακή μου συνάντηση με Έλληνες διδακτορικούς φοιτητές από τα σημαντικότερα Πανεπιστήμια των ΗΠΑ και Έλληνες που εργάζονται σε ηγετικές θέσεις στις πιο σημαντικές αμερικανικές εταιρείες τεχνολογίας».

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.