Την εκδημία του πρωτοπρεσβυτέρου αειμνήστου Ιωακείμ Μεϊμάρη ανακοίνωσε η Ιερά Μητρόπολις Λέρου Καλύμνου και Αστυπαλαίας.

Ο εκλιπών άφησε την τελευταία του πνοή χθες Δευτέρα 3 Απριλίου 202, στο Γενικό Νοσοκομείο των Αθηνών ‘ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ” σε ηλικία 89 ετών.

Ο εκλιπών είχε διακομιστεί από το Νοσοκομείο Καλύμνου στην Αθήνα λόγω εκτεταμένων εγκαυμάτων που υπέστη από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην οικία του στην περιοχή του Αγίου Θεολόγου, πριν 8 ημέρες, στις 26 Μαρτίου 2023.

Δημιούργησε με την Πρεσβυτέρα, μία πολύτεκνη οικογένεια με 4 παιδιά και 11 εγγόνια.

πηγή: kalymnos-news.gr

Η ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως
Η Ιερά Μητρόπολις Λέρου Καλύμνου και Αστυπαλαίας επί τω αγγέλματι της προς Κύριον εκδημίας του προσφιλούς πρωτοπρεσβυτέρου αειμνήστου Ιωακείμ Μεϊμάρη, ο οποίος ιεροπρεπώς και ευόρκως διηκόνησε επί μισόν και πλέον αιώνα (54 έτη) την Ιερά Μητροπόλη, τόσον εν τη Ενορία της Αναστάσεως του Κυρίου, όσον και εν τοις Γραφείοις Αυτής, εκφράζει την κατ’ άνθρωπον θλίψιν της και εύχεται προς τον Αρχηγόν της ζωής και του θανάτου, όπως αναπαύσει την μακαριστήν ψυχήν αυτού «εν χώρα ζώντων, εν σκηναίς δικαίων, ένθα λάμπει το φως της Τρισηλίου Θεότητος».

Ο Μητροπολίτης, ο Επίσκοπος Στρατονικείας Στέφανος, ο ευαγής Κλήρος και τα Μοναχικά Τάγματα.

Αιωνία αυτού η μνήμη.

Στους συγγενείς του θερμά συλλυπητήρια.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.