Στην εορτή της σύναξης της Υπεραγίας Θεοτόκου, ο Μητροπολίτης Κερκύρας και Παξών κ. Νεκτάριος, λειτούργησε και μίλησε στον ιερό ναό της Υπεραγίας Θεοτόκου στην κωμόπολη των κοινοπιαστων της Κέρκυρας. Κατά την Θεία Λειτουργία, στην προσφώνησή του στους παρευρισκομένους πιστούς έλαβε αφορμή από τρία γεγονότα, τη βρεφοκτονία του Ηρώδη, την προσκύνηση των μάγων και τη σύναξη της Παναγίας.

Το πρώτο γεγονός ήταν η βρεφοκτονία του Ηρώδη στην περιοχή της Ιουδαίας. Και ανέλυσε ότι Ηρώδεις υπάρχουν και σήμερα οι οποίοι αναζητούν την ψυχήν του παιδίου, προκειμένου να εξοντώσουν τον γεννηθέντα Κύριόν μας Ιησούν Χριστόν.

Στο σημείο αυτό αναφέρθηκε στην επίθεση κατά της πίστης μας στο πρόσωπο του Ιησού Χριστού και της Παναγίας μας, από τον καθηγητή κ. Μόσιαλο, το δεύτερο σημείο που υπογράμμισε ήταν η προσκύνηση των μάγων και η προσφορά των δώρων τους. Οι μάγοι προσέφεραν χρυσό λιβάνι και σμύρνα και ο Χριστός αντιπροσέφερε στην ανθρωπότητα την παύση της πολυθείας-ειδωλολατρίας, την παύση της πλεονεξίας και της κακίας και την αθανασία.

Και το τρίτο σημείο που υπογράμμισε ήταν η σύναξη της Παναγίας μας προκειμένου να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας, στο πρόσωπο της, που εκείνη προσέφερε την δική μας ανθρώπινη φύση προκειμένου να την αναλάβει ο Λόγος του Θεού, και να την ανεβάσει στον θρόνο του θεού έτσι ώστε να έχουμε ξανά την δυνατότητα να θεοθώμεν με το καθ ομοίωσιν, που μας δημιούργησε ο Θεός Λόγος και το απολέσαμε με την πτώση μας και απομάκρυνση μας από τον θεό πατέρα.

Ο Σεβασμιώτατος κάλεσε όλους τους πιστούς σε αγώνα Πνευματικό έναντι της εποχής που επικρατεί η πολεμική κατά της εκκλησίας και κυρίως η πολεμική κατά του ίδιου του Θεού, και από το πνεύμα της λεγόμενης εκκοσμίκευσης που δεν είναι άλλο από την ζωή της αμαρτίας και της φθοράς.

Αφού ευχαρίστησε τον άξιο εφημέριο αρχιμ π Χρυσόστομο Κουτσούρη που εργάζεται με αυταπάρνηση καί ζήλο ώστε η ενορία να είναι από τις καλύτερες οργανωμένες σε πνευματικό και ιεραποστολικό επίπεδο, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε σε όλους τούς κατοίκους να έχουν την Χάρι του γεννηθέντος Κυρίου μας στην ζωή τους, στην καρδιά τους και στην σκέψη τους ώστε οχυρωμένοι πνευματικά να συνεχίζουν τον αγώνα τους στην νέα χρονιά που έρχετε.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.