Νόστιμοι και εύκολοι κουραμπιέδες

Καλά Χριστούγεννα– Αφράτοι κουραμπιέδες με καβουρντισμένο αμύγδαλο

Υλικά:

500 γρ. φρέσκο βούτυρο αγελαδινό

220 γρ. ζάχαρη άχνη

2 βανιλίες

900 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

1/2 κ.γ. πικραμύγδαλο ή κονιάκ

200 γρ. καβουρδισμένο αμύγδαλο (καβουρδίζουμε στους 200ο C για 5-10′ )

1 κ.γ. ανθόνερο

ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

ανθόνερο για ψέκασμα

Εκτέλεση:

Βγάζουμε 3-4 ώρες νωρίτερα το βούτυρο από το ψυγείο και το αφήνουμε να μαλακώσει. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 165 ο C στον αέρα. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο για σε δυνατή ταχύτητα 10-15′ μέχρι να πάρει άσπρο χρώμα και προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 10′ ώσπου να μοιάζει με σαντιγί χτυπημένη.

Ρίχνουμε μέσα τις βανίλιες, το κονιάκ και το ανθόνερο και προσθέτουμε τα καβουρδισμένα αμύγδαλα χοντροκοπανισμένα αφού έχουν κρυώσει.

Σταδιακά προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα. Η ζύμη πρέπει να σπάει, να είναι σαν τρίμμα, αλλά να μην κολλάει στα χέρια.

Φτιάχνουμε μπαλάκια ζύμης σε μέγεθος καρυδιού και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα.

Ψήνουμε στον φούρνο μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα. Όταν είναι ζεστοί είναι πολύ μαλακοί.

Μην τους ψήσετε παραπάνω γιατί θα σκληρύνουν πολύ και θα είναι σαν μπισκότο! Αφού κρυώσουν τους ραντίζουμε με λίγο ανθόνερο και πασπαλίζουμε με κοσκινισμένη άχνη ζάχαρη.  αν δεν σας αρέσει το άρωμα του ανθόνερου-ροδόνερου, βρέξτε τα χέρια σας με νερό και ραντίστε τους!

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.