Πυρκαγιά κατέκαψε το παλαιότερο κτίριο της Ιεράς Μονής Πέτρου και Παύλου στο Καζακστάν στις 14 Απριλίου, με τα αίτια της πυρκαγιάς να παραμένουν ακόμη άγνωστα… Στην ανακοίνωση της επισκοπής Παυλοντάρ της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, οι μοναχές δοξάζουν τον Θεό, που δεν υπήρξαν νεκροί, παρά το σοβαρό των υλικών ζημιών.

«Ξέσπασε μια σοβαρή πυρκαγιά στη μονή Πέτρου και Παύλου (στο Παυλοντάρ). Η πυρκαγιά κατέστρεψε εντελώς το παλιό κτίριο του μοναστηριού που χτίστηκε το 1953, το οποίο στεγάζει μια εκκλησία προς τιμήν των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, μια τραπεζαρία, μια βιβλιοθήκη και κελιά. <…> Δόξα τω Θεώ, αυτή η τραγική κατάσταση δεν είχε ως συνέπεια να έχουμε ανθρώπινα θύματα», αναφέρει η ανακοίνωση.

Η Επισκοπή παραπονέθηκε για την καθυστέρηση της πυροσβεστικής υπηρεσίας, που έφτασε στο συμβάν 40 ολόκληρα λεπτά μετά την κλήση, καθώς επίσης και για το γεγονός πως, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, δεν υπήρχε αρκετό νερό στο αυτοκίνητο που έφτασε».

Σημειώνεται ότι για το μοναστήρι, τις αδελφές και τους εργαζομένους του «το μέγεθος της έκτακτης ανάγκης είναι εξαιρετικά σοβαρό και η υλική ζημιά είναι πολύ μεγάλη».

«Η μονή του μοναστηριού, η μοναχή Σεραφίμα και οι αδελφές ζητούν προσευχές, καθώς και κάθε δυνατή βοήθεια από όλους τους ανθρώπους που δεν είναι αδιάφοροι για την ατυχία των άλλων. Χωρίς τη συμβολή σας, θα είναι δύσκολο να αποκατασταθούν όλα αυτά», καταλήγει η ανακοίνωση.

OPE,GR

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-1)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.