Εν πληθούση Εκκλησία και σήμερα ιερούργησε ο Σεβασμιώατος κ. Δωρόθεος Β΄ στον Ιερό Ναό τηε Οδηγητρίας Κιμώλου, με τη συμμετοχή Εκπαιδευτικων και Μαθητών όλων των Βαθμίδων της νήσου και των τοπικών αρχών.

Εσπερινός και Θεία Λειτουργία

Στον περικαλλή και απαστράπτοντα από καθαριότητα και τάξη Ιερό Ναό της Παναγίας της Οδηγητρίας Κιμώλου, τελέσθηκε απόψε ο Πανηγυρικός Εσπερινός των Εισοδίων της Θεοτόκου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β΄, με τη συμμετοχή των τοπικών Αρχών και των Κιμωλίων πιστών, προς τους οποίους ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ ομίλησε επί της υμνολογίας του Εσπερινού για το πρόσωπο της Παναγίας και τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους, και συνεχάρη τον Εφημέριο του Ναού και Αρχιερατικό Επίτροπο Κιμώλου Πρωτοπρ. Δημήτριο Βεντούρη για το έργο του.

Ακολούθησε πάνδημη λιτάνευση της εφεστίου ιεράς Εικόνος της Παναγίας Οδηγητρίας και των εικόνων των Εισοδίων, που από το πρωί μεταφέρουν στο Ναό από τα σπίτια τους οι Κιμώλιοι στο Ναό και τις συλλιτανεύουν, κατά το τοπικό έθος, στα γραφικά δρομάκια της Κιμώλου, ενώ οι Κιμώλιοι υπεδέχοντο την αγία εικόνα διερχομένη εκ των οικιών τους με άνθη και θυμιάματα, τηρούντες τα πατρώα έθιμα.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ αύριο το πρωί θα ιερουργήσει στον ίδιο Ναό.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ στην ομιλία του αναφέρθηκε στην εσωτερική καθαρότητα του ανθρώπου, ως προϋπόθεση της εισόδου του Κυρίου στη ζωή του, ευχαρίστησε όλους τους Κιμωλίους για την παρουσία τους, ιδιαιτέρως δε του Εκπαιδευτικούς και τους μαθητές, προς τους οποίους ευχήθηκε για την πρόοδό τους, και διένειμε σε όλους ευλογίες.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ επιστρέφει απόψε στην Ερμούπολη.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.