Εικόνα βανδαλισμού αντίκρυσαν τα ξημερώματα οι κληρικοί και οι πιστοί που πήγαν στον ναό του πολιούχου της Λάρισας, αγίου Αχιλλίου, για την κυριακάτικη Θεία Λειτουργία. Άγνωστοι με σπρέι προκάλεσαν σημαντικές φθορές στα προπύλαια του ναού γράφοντας συνθήματα, εν όψει της ανάγνωσης της συνοδικής εγκυκλίου για το θέμα του νομοσχεδίου για τον γάμο μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου.

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που εξασφάλισε το ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE, οι άγνωστοι βάνδαλοι έγραψαν στο πάτωμα και στον τοίχο των προπυλαίων συνθήματα τόσο κατά της πίστης και της πατρίδας όσο και κατά του μητροπολίτη Ιερώνυμου προσωπικά. “Η Ελλάδα να πεθάνει να ζήσουμε εμείς στο διάολο η οικογένεια, θρησκεία και πατρίς” έγραψαν σε ένα σημείο ενώ σε ένα άλλο σημειώνουν ειρωνικά ενώ ήδη έχουν χρησιμοποιήσει βία το “όχι στη βία ναι στη λεσβία”.

Μπροστά από την κεντρική είσοδο έγραψαν χυδαιότητες κατά του μητροπολίτη Λαρίσης ενώ στα σκαλοπάτια διακωμωδούν το πρόσωπο της Παναγίας.

“Δεν φοβόμαστε” είναι η απάντηση που δίνει η Μητρόπολη Λαρίσης΄. “Ισχυρά και προοδευτικά επιχειρήματα… Ο Θεός να τους συγχωρέσει. Δεν φοβόμαστε” ήταν η πρώτη αντίδραση του μητροπολίτη.

Ο μητροπολίτης Λαρίσης Ιερώνυμος είναι ένα από τα μέλη της Ιεραρχίας που αντιδρούν σθεναρά στην κυβερνητική πρωτοβουλία και ήταν αυτός που κάλεσε την Εκκλησία να μην σταματήσει να μάχεται νομικά κατά της νέας μορφής γάμου ακόμη και μετά την ψήφιση του νόμου από την Βουλή.

Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί η αστυνομια η οποία διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.

ΠΗΓΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.