Τη στήριξη της Ιεράς Μητρόπολης Ηλείας σε όσες οικογένειες έχουν πληγεί από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην ευρύτερη περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας, ανακοίνωσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός, που διαθέτει το κτήριο του πρώην ιδρύματος Πελοπίου, στο Κράτος, ώστε εκεί να στεγαστούν οικογένειες που τα σπίτια τους καταστράφηκαν από τις φωτιές του προηγούμενου διαστήματος.

Συγκεκριμένα ο Μητροπολίτης στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο δημαρχείο του Πύργου και τη συνάντηση με τον δήμαρχο Τάκη Αντωνακόπουλο, όπου και του ευχήθηκε για την ονομαστική του εορτή, σε δηλώσεις τόνισε ότι η Μητρόπολη Ηλείας έδωσε το «πράσινο φως» στην Κυβέρνηση και ειδικά στο Υπουργείο Παιδείας, για την χρησιμοποίηση του οικήματος που η Μητρόπολη διαθέτει στο Πελόπιο και το οποίο γλίτωσε από την πυρκαγιά, ώστε εκεί να στεγαστούν άμεσα οικογένειες που τα σπίτια τους καταστράφηκαν στις φωτιές.

Ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι το οίκημα μπορεί να στεγάσει εξήντα άτομα ή κάποιες οικογένειες, είναι πλήρως εξοπλισμένο με έπιπλα και ηλεκτρικά είδη και πλέον μένει το υπουργείο να προχωρήσει στην εκμετάλλευσή του μόλις ολοκληρωθούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Τέλος, εξήγησε ότι η Μητρόπολη έχει ήδη διαθέσει το εν λόγω κτήριο το οποίο ανά πάσα στιγμή μπορεί να λειτουργήσει κανονικά.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.