Στην ευσέβεια του Κυπριακού λαού απέναντι στους Αγίους του αναφέρθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος σε οπτικογραγραφημένο μήνυμά του το οποίο προβλήθηκε κατά την εναρκτήρια τελετή του Ζ’ Διεθνούς Συνεδρίου Κυπριακής Αγιολογίας το οποίο θα εξετάσει το θέμα «Η τιμή των αγγέλων, προφητών και αποστόλων στην Κύπρο», η οποία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 12 Μαϊου στο Συνοδικό της Ιεράς Μητροπόλεως Κωνσταντίας και Αμμοχώστου.

Ο Παναγιώτατος στο μήνυμά του συνεχάρη για την προσπάθεια και την μέριμνα για την προώθηση της θεολογικής παιδείας και της προβολής του πολιτισμικού πλούτου της αγιοτόκου αποστολικής νήσου της Κύπρου.

Αναφέρθηκε στην αγιογραφικά χωρία περί της λειτουργικής θέσης και αποστολής των Αγγέλων και Αποστόλων μέσα στη ζωή της Εκκλησίας, οι οποίοι διακονούν τον Θεό για τη σωτηρία των ανθρώπων.

Η ευσέβεια του Κυπριακού λαού τόνισε σε άλλο σημείο, τοποθετεί τους προαναφερθέντες Αγίους στο κέντρο της ζωής του, τους τιμά, δίνει τα ονόματά τους στα παιδιά του και τους μνημονεύει σε κάθε καιρό και τόπο. Η παράδοση αυτή συμπληρώνει η οποία κοινωνείται μεταξύ των απανταχού της γης ορθοδόξων πιστών, αποτελεί νοητή γέφυρα μεταξύ Κωνσταντινουπόλεως και Κύπρου.

Απηύθυνε τέλος την ολόθυμον Πατριαρχική ευχή και ευλογία καθώς και τον Αναστάσιμο χαιρετισμό, για ευόδωση των εργασιών του συνεδρίου.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.