Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξήγησε ότι πραγματοποιούνται αυξημένοι διαγνωστικοί έλεγχοι τόσο σε μαθητές όσο και σε καθηγητές - Ανέφερε πως δεν θα επιβληθεί κανένα πρόστιμο σε όσους είναι άνω των 60 και έχουν εμβολιαστεί στο εξωτερικό.

Για τα μέτρα κατά της πανδημίας του κορωνοϊού, το άνοιγμα των σχολίων, τους εμβολιασμούς και τα πρόστιμα, μίλησε μεταξύ άλλων στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Πρωινοί Τύποι» ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Τόνισε ακόμα ότι το 50+1 για να κλείσει ένα τμήμα, δεν είναι μόνο του αλλά συνοδεύεται με αυξημένους διαγνωστικούς ελέγχους σε μαθητές και καθηγητές, ενώ σημείωσε ότι τα παιδιά στο σχολικό περιβάλλον είναι πιο προστατευμένα και υπογράμμισε ότι μέσα σε μια εβδομάδα έκλεισαν μόνο δύο τμήματα σε σχολεία.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Οικονόμου υποστήριξε ότι δεν υπάρχει καμία χώρα στον κόσμο που να συνταγογραφούνται μαζικά τα τεστ και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα έχει ένα μοντέλο που είναι επιτυχημένο. «Δεν καταλαβαίνω γιατί ενοχλούνται κάποιοι», αναρωτήθηκε.

Σχετικά με το πρόστιμο των 100 ευρώ στους άνω των 60 που δεν έχουν εμβολιαστεί, ξεκαθάρισε ότι για άτομα ηλικιωμένα ΑΜΕΑ που έχουν υποβάλει αίτηση για εμβολιασμό κατ’ οίκον ο οποίος ακόμα δεν έχει πραγματοποιηθεί, θα υπάρξει πρόνοια ώστε να μην τους επιβληθεί το πρόστιμο.

Επίσης, ξεκαθάρισε ότι και στα άτομα άνω των 60 ετών που έχουν εμβολιαστεί στο εξωτερικό επίσης δεν θα τους βεβαιωθεί πρόστιμο.

Τέλος για τα περιστατικά βίας στα πανεπιστήμια, με αφορμή και τον ξυλοδαρμό καθηγητή στην ΑΣΟΕΕ, ο κ. Οικονόμου ανέφερε ότι τέτοια φαινόμενα έχουν ελαχιστοποιηθεί τα τελευταία 2,5 χρόνια που η ΝΔ είναι κυβέρνηση. Δεν υπάρχει καμία ανοχή σε φαινόμενα που διαταράσσουν την λειτουργεία των Πανεπιστημίων, σημείωσε.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.