“Η στάση της Frontex, αποδεικνύει το βάσιμο των ελληνικών ισχυρισμών, ενώ είναι και μία απάντηση σε όσους υιοθετούν άκριτα την τουρκική προπαγάνδα”. Αυτά τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

“Η Ελλάδα είναι σαν έτοιμη από καιρό να ανταποκριθεί στην κάθε πρόκληση”, ανέφερε σήμερα στον ΣΚΑΙ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, με αφορμή τη συνεχιζόμενη τουρκική προκλητικότητα.

“Έχουμε ήδη μέχρι τώρα ανταποκριθεί αποτελεσματικά και με ετοιμότητα (σε όλες τις προκλήσεις), όπως στην περίπτωση της Έβρου, με αποδόμηση των απόψεων της Τουρκίας σε όλα τα διεθνή φόρα και με οικοδόμηση σημαντικών συμμαχιών”, πρόσθεσε ο κ. Οικονόμου.

Σχετικά με χθεσινό ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ, σύμφωνα με το οποίο η Frontex ξεκινάει ανεξάρτητη έρευνα για την ακραία αντίδραση του τουρκικού λιμενικού την περασμένη Τρίτη στα ανοιχτά της Σάμου, ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι η στάση της Frontex, αποδεικνύει το βάσιμο των ελληνικών ισχυρισμών, ενώ είναι και μία απάντηση σε όσους υιοθετούν άκριτα την τουρκική προπαγάνδα.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι η ελληνική πλευρά δεν θα πρέπει να αποπροσανατολιστεί από τη βασική της στρατηγική που είναι: “Διεθνές Δίκαιο, αποδόμηση της ρητορικής της Τουρκίας και ενδυνάμωση της χώρας σε όλους τους τομείς.

Για την οικονομία, ο κος Οικονόμου δεσμεύτηκε ότι “η κυβέρνηση θα καταναλώσει όση ενέργεια απαιτείται και θα αξιοποιήσει κάθε δυνατότητα που υπάρχει για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων”.

“Μιλούν διάφοροι για αισχροκέρδεια, ωστόσο επί ΣΥΡΙΖΑ καταργήθηκε η διάταξη περί αισχροκέρδειας στον Ποινικό Κώδικα”, τόνισε, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη νομοθέτησε ανώτατο περιθώριο κέρδους σε σχέση με αυτό που υπήρχε προ κρίσης, εντατικοποιεί τους ελέγχους και παράλληλα δημιουργεί ένα καλάθι για να έχουμε σε κάποια απολύτως απαραίτητα είδη, όσο το δυνατό χαμηλότερες τιμές”.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.