Οικουμενικό Πατριαρχείο; Την Τετάρτη 31 Αυγούστου υπογράφεται επίσημα η Συνοδική Πράξη της αγιοκατάξης του Οσίου Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτη.

Στις 16.00 θα πραγματοποιηθεί η τελετή της επίσημης υπογραφής από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.Βαρθολομαίο και τα μέλη της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου της Συνοδικής Πράξης της Αγιοκατάταξης του Οσίου Πατρός ημών Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτη.

Στην τελετή θα παρευρίσκεται ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών.

Υπενθυμίζεται ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο είχε προχωρήσει, την Τρίτη 14 Ιουνίου 2022, στην αγιοκατάταξη του Οσίου Βησσαριώνα του Αγαθωνίτου. Τη χαρμόσυνη είδηση είχε κάνει γνωστή ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, ο οποίος είχε δεχθεί το σχετικό τηλεφώνημα του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου και ευθύς οι καμπάνες στην οικεία Μητρόπολη ξεκίνησαν να χτυπούν χαρμόσυνα.

«Σπουδαίο γεγονός τόσο από εκκλησιαστικής και θεολογικής, όσο και από κοινωνικής και τοπικής σκοπιάς», είχε χαρακτηρίσει την Αγιοκατάταξη του Οσίου Βησσαρίωνα του Αγαθωνίτου ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Φθιώτιδος κ. Γιάννης Οικονόμου.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.