Πρόσφατα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση κατά του εμβολιασμού στην πλατεία Συντάγματος. Όλοι είδαν εικόνες με ρασοφορούντες να πρωτοστατούν και να χρησιμοποιούν τα σύμβολα του χριστιανισμού, φωνάζοντας «ορθοδοξία ή θάνατος», στρεφόμενοι κατά των συνανθρώπων τους και της πατρίδας και προωθώντας θέσεις και απόψεις, που σκορπούν την ασθένεια και τον θάνατο στον εαυτό τους και στον πλησίον τους.

Στον δημόσιο διάλογο πολλοί αναρωτιούνται ποια είναι η ταυτότητα αυτών των ανθρώπων. Κάποιοι τους αποδίδουν στην Ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία, είτε από άγνοια είτε εσκεμμένα, με αποτέλεσμα την δυσφήμισή της. Αρκετοί προσποιούνται πως δεν ξέρουν ποιοι είναι.

Τα συνθήματά τους, οι μεθοδεύσεις τους και τα πρόσωπά τους είναι γνωστά εδώ και χρόνια. Οι ομάδες αυτές με τα ίδια συνθήματα συμμετέχουν και σε διαδηλώσεις υπέρ των καταληψιών του κεντρικού κτηρίου της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου από εξωεκκλησιαστικά άτομα, τα οποία κοινωνούν και υποστηρίζονται από το θρησκευτικό νομικό πρόσωπο «Εκκλησία Γ.Ο.Χ. Ελλάδος». Οι ομάδες που πρωτοστατούν με θρησκευτικά σύμβολα και συνθήματα σε αυτές τις συγκεντρώσεις αποτελούν συγκοινωνούντα δοχεία με τους εξωεκκλησιαστικούς καταληψίες της Μονής μας. Εφηύραν το σύνθημα «ορθοδοξία ή θάνατος», ενώ στην πραγματικότητα πρεσβεύουν το «ανορθοδοξία ΚΑΙ θάνατος».

Δυστυχώς, αρκετοί άνθρωποι από αφέλεια παρασύρονται και πέφτουν θύματα των επιτηδείων που εκμεταλλεύονται τις φοβίες και τις ανησυχίες τους, και γίνονται εν αγνεία τους όργανα στις επικίνδυνες ορέξεις τους.

Επί σχεδόν δύο δεκαετίες η ελληνική πολιτεία, η υπεύθυνη για την προστασία του Αγίου Όρους από εγκληματικά και εξωαγιορείτικα στοιχεία, δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες της. Οι αρμόδιες αρχές αφήνουν ανεξέλεγκτες τις διαδικτυακές τοποθεσίες των καταληψιών, που χρησιμοποιούν παρανόμως το όνομα της Μονής μας, αμαυρώνοντάς το, με την καταστροφική και θανατηφόρα τους προπαγάνδα. Η πολιτεία κάνει τα στραβά μάτια για λόγους «πολιτικού κόστους» και δήθεν «αμαύρωσης της εικόνας» του Αγίου Όρους σε περίπτωση λύσης της κατάληψης. Αφήνει ανέγγιχτη αυτή την «μαύρη τρύπα» στο Άγιο Όρος ως μήτρα παρανομίας, μια περιοχή ουσιαστικά ελλιπούς κυριαρχίας του Ελληνικού κράτους. Αφήνει τo ιστορικό κτήριο της ιεράς μας μονής να λειτουργεί ως άσυλο εκκόλαψης βίας και προπαγάνδας, που στρέφεται κατά της ελληνικής κοινωνίας. Για να μην χαθούν κάποιες ψήφοι, αφέθηκε να χρονίζει αυτή η κατάσταση, η οποία στις κρίσιμες στιγμές που ζούμε, λειτουργεί ως μπούμερανγκ. Ακόμη και αρκετοί «ονομαστοί και έγκριτοι» δημοσιογράφοι έχουν προωθήσει με «θεαματικώς σκηνοθετημένα» ντοκυμαντέρ τούς καταληψίες και τις αντορθόδοξες και διαβρωτικές απόψεις τους.

Ας αναλάβει ο καθείς τις ευθύνες του (πολιτεία, αστυνομία, δημοσιογράφοι κλπ) και ας μην πέφτει από τα σύννεφα!

Η παντελής απραξία για την λύση της κατάληψης, λόγω αδιαφορίας, ωχαδελφισμού και ψηφοθηρίας, άφησε το υπό θρησκευτικό μανδύα μισάνθρωπο σκοταδισμό να εκμεταλλευτεί λάθρα την αίγλη του Αγίου Όρους, να μεταδοθεί και να εξαπλωθεί σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Ας αποβάλουμε την υποκρισία. Προέχει η δημόσια υγεία και η κοινωνική συνοχή!

+αρχ. Βαρθολομαίος
Καθηγούμενος Ι. Μ. Εσφιγμένου

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.