ΤΕΕΣ: Ο Προκαθήμενος της Αρχιεπισκοπής Αχρίδος δέχθηκε στις 11 Νοεμβρίου 2022 στα γραφεία της Αρχιεπισκοπής στα Σκόπια τον προϊστάμενο του Μετοχίου της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας στη Σόφια αρχιμανδρίτη Βασσιανό Ζμέγεφ, ο οποίος μαζί με ενορίτες του Μετοχίου πραγματοποίησε προσκύνημα στα ιερά σεβάσματα της Βορείου Μακεδονίας.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Στέφανος εξέφρασε τη χαρά του για το προσκύνημα των ενοριτών του πατριαρχικού μετοχίου στη Σόφια στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Μακεδονίας – Ιερά Αρχιεπισκοπή Αχρίδος και υπογράμμισε την ενότητα της πίστεως και της πνευματικής παραδόσεως.

Ο Μακαριώτατος επεσήμανε ότι το Πατριαρχείο Μόσχας επί μακρόν παρείχε τη συνδρομή του στην επανένταξη της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αχρίδος στην οικογένεια των Ορθοδόξων κατά τόπους Εκκλησιών και ήταν ένα από τους πρώτους που αναγνώρισε το αυτοκέφαλό της. Ο Μακαριώτατος ευχαρίστησε τον Αγιώτατο Πατριάρχη Κύριλλο και τη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία για την αδελφική βοήθεια και υποστήριξη, που παρασχέθηκαν στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αχρίδος, αναφέρει η ιστοσελίδα του Μετοχίου.

Από την πλευρά του, ο αρχιμανδρίτης Βασσιανός ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Στέφανο για την φιλοξενία που επεφύλαξε στην αντιπροσωπεία του και τη συνδρομή στη διοργάνωση του προσκυνήματος στα ιερά της Βορείου Μακεδονίας. Σε ανάμνηση της συναντήσεως επέδωσε στον Μακαριώτατο μια εικόνα του Αγίου Σεραφείμ, αρχιεπισκόπου Μπογκουτσάρ, θαυματουργού της Σόφιας, ο οποίος επί 30 χρόνια διατέλεσε προϊστάμενος του ρωσικού ιερού ναού στη Σόφια και το 2016 αγιοκατατάχθηκε από τη Ρωσική και τη Βουλγαρική Ορθόδοξη Εκκλησία.

Ο αρχιεπίσκοπος Στέφανος από πλευράς του προσέφερε επιστήθιο σταυρό στον φιλοξενούμενο.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.