Με Πνεύμα Ταπεινοφροσύνης και Ευγνωμοσύνης: Ο π.Ιωάννης Πρέντζας Χειροτονείται Πρεσβύτερος.

Σε μια ιερή ατμόσφαιρα γεμάτη κατάνυξη, ο ιερέας Ιωάννης Πρέντζας ανέβηκε ένα ακόμη σκαλοπάτι στην ιερατική του διακονία, χειροτονούμενος πρεσβύτερος στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Θηβών, από τον Σεβασμιώτατο κ. Γεώργιο.

Το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024, πλήθος πιστών συνέρρευσε στον ναό για να συμμετάσχει σε αυτή την ξεχωριστή στιγμή, μοιραζόμενοι τη χαρά και την συγκίνηση του χειροτονούμενου.

Ο π. Ιωάννης, με πνεύμα ταπεινοφροσύνης και ευγνωμοσύνης, εξέφρασε την βαθιά του συνείδηση για το ύψιστο λειτούργημα που αναλαμβάνει.

Ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη κ. Γεώργιο για την πατρική αγάπη και καθοδήγηση, καθώς και όλους όσοι τον στήριξαν και τον ενέπνευσαν στο διάβα της διαδρομής του.

Στον λόγο του, ο Μητροπολίτης κ. Γεώργιος τόνισε τη σπουδαιότητα του μυστηρίου της ιερωσύνης, υπογραμμίζοντας τον ιερατικό ρόλο ως διακονία προς τον Θεό και τον άνθρωπο.

Εμπνευσμένος από την μνήμη του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου, που τιμούσε η Εκκλησία εκείνη την ημέρα, ο Μητροπολίτης παρότρυνε τον π. Ιωάννη να βαδίσει στα χνάρια του Αγίου, με πνεύμα θυσίας και αφοσίωσης.

Η Θεία Λειτουργία που ακολούθησε πλαισιώθηκε από μελωδίες ιεροψαλτών, οι οποίοι δημιούργησαν μια ατμόσφαιρα πνευματικότητας και γαλήνης.

Η χειροτονία του π. Ιωάννη αποτελεί μια ευλογία για την Εκκλησία και μια ελπιδοφόρα προσθήκη στο ιερατικό σώμα.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.