Όπως μας πληροφορεί η Μητρόπολη

Για το θέμα που ανέκυψε πρόσφατα και αφορά στην κτηματογράφηση της Αιγιαλείας ενημερώθηκαν σήμερα το πρωί δεκάδες ιερείς, οι οποίοι βρέθηκαν στην αίθουσα του Κέντρου Νεότητας «Νέοι Ορίζοντες», συμμετέχοντας στην ιερατική σύναξη που συνεκάλεσε η Ιερά Μητρόπολις για αυτόν τον σκοπό, έπειτα από πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Αμβροσίου.

Την ενημέρωση των κληρικών ανέλαβαν ο τοπογράφος μηχανικός Α-ντώνιος Καπαρός, ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας του δήμου Αιγιαλείας Βασί-λειος Χριστόπουλος και ο νομικός Χρήστος Μπούνιας, οι οποίοι ανέδειξαν τα προβλήματα που ανακύπτουν από τη μη ένταξη των ιδιοκτησιών στο Κτημα-τολόγιο, ζητώντας τους παράλληλα να κινηθούν γρήγορα ώστε να καταθέσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την υποβολή της δήλωσης, διαφορετικά τα ακίνητα θα κινδυνεύσουν να καταγραφούν ως «αγνώστου ιδιοκτήτη», πράγμα που σημαίνει πως, εάν δεν γίνει διόρθωση μέσα στην προθεσμία που θα οριστεί αργότερα, θα περιέλθουν στο Δημόσιο…

Όπως έκαναν γνωστό οι ειδικοί, η κτηματογράφηση της Αιγιαλείας θα διεξαχθεί τμηματικά και συγκεκριμένα σε δύο φάσεις. Ήδη η πρώτη φάση ξε-κίνησε με την υποβολή δηλώσεων για ένταξη στο Κτηματολόγιο ακινήτων που βρίσκονται σε κοινότητες της ανατολικής Αιγιαλείας, ενώ η συνέχεια αναμένε-ται να δοθεί το επόμενο διάστημα για τις υπόλοιπες.

Συγκεκριμένα, καλούνται όσοι έχουν εμπράγματο ή άλλο εγγραπτέο στα κτηματολογικά βιβλία δικαίωμα, επί των ακινήτων που βρίσκονται εντός των ορίων των προκαποδιστριακών δήμων/κοινοτήτων Αιγείρας, Ακράτας, Διακοπτού, Ελαιώνος, Ελίκης, Ζαχλωριτίκων, Νικολεΐκων, Παραλίας Πλατάνου, Πλατάνου, Ριζομύλου, Ροδιάς και Τραπέζης να υποβάλουν δήλωση για το δικαίωμά τους αυτό με αναφορά στην αιτία κτήσης του. Σημειώνεται ότι η υποβολή της δήλωσης είναι υποχρε-ωτική, άλλως επέρχονται οι κατά το νόμο προβλεπόμενες κυρώσεις.

Η δήλωση υποβάλλεται στα αρμόδια γραφεία κτηματογράφησης, που βρίσκονται στο Κράθιο (Παλαιά Εθνική Οδός Κορίνθου – Πατρών, ισόγειο κατάστημα πλησίον της διασταύρωσης για Ακράτα) και στο Διακοπτό (ισόγειο κατάστημα επί της κεντρικής οδού, έναντι Πνευματικού Κέντρου Διακοπτού).

Η προθεσμία για την υποβολή δηλώσεων για τις περιοχές αυτές λήγει στις 7 Μαΐου 2018, ενώ αμέσως μετά θα ξεκινήσει η υποβολή δηλώσεων για τις ιδιο-κτησίες που βρίσκονται στην υπόλοιπη Αιγιάλεια.

Ακολούθως, οι κ. Καπαρός, Χριστόπουλος και Μπούνιας απάντησαν σε όλες τις ερωτήσεις – απορίες που τους έθεσαν οι ιερείς, ενώ ολοκληρώνοντας την ιερατική σύναξη ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, Αρ-χιμανδρίτης π. Ιωακείμ Βενιανάκης επέστησε την προσοχή τους ώστε τα στοιχεία που θα δηλώσουν να είναι ακριβή προς αποφυγήν τυχόν προβλημάτων.

Τέλος, όπως έγινε γνωστό, μέσα στο επόμενο δεκαήμερο οφείλουν άπαντες από την ανατολική Αιγιάλεια (εφημέριοι Ιερών Ναών, Καθηγούμενοι Ιερών Μονών και διοικούσες επιτροπές) να προσκομίσουν (αρχικά) το έγγραφο Ε9 στο Γραφείο Κτηματολογίου της Ιεράς Μητροπόλεως και εν συνεχεία, μετά την παρέλευση 15 ημερών, να ενημερώνουν τους υπευθύνους για τις ενέργειες που θα έχουν μέχρι τότε κάνει επί της συγκεκριμένης διαδικασίας.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.