ΕΚΛΟΓΕΣ : Εκλέγεται σήμερα ο νέος Μητροπολίτης Φθιώτιδας. Ειδικότερα η Ιεραρχία καλείται την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου στις 09.00, να εκλέξει τρεις νέους Μητροπολίτες για τις μητροπόλεις που έχουν χηρέψει (Φθιώτιδος, Καλαβρύτων και Λήμνου) αλλά και δύο βοηθούς επισκόπους.

11 Οκτωβρίου:  Ιεραρχία θα προβεί στην ψήφιση Κανονισμών και θα ασχοληθεί με τρέχοντα υπηρεσιακά θέματα.

Όσον αφορά στην Μητρόπολη Φθιώτιδας, εξ αρχής υπήρχε έντονη φημολογία γύρω από το όνομα του επισκόπου Θεσπιών Συμεών Βολιώτη, ο οποίος φαίνεται να συγκεντρώνει σημαντική υποστήριξη τόσο από το εκλεκτορικό σώμα όσο και από τον ίδιο τον Αρχιεπίσκοπο, με αποτέλεσμα να θεωρείται «φαβορί» στις σημερινές εκλογές.

Υποψήφιος στις σημερινές διαδικασίες αναμένεται να είναι και ο Αρχιμανδρίτης Ιγνάτιος Σάπιος, πρώην Πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης και γραμματέας θέση τομέα βαρύνουσας σημασίας στο παρελθόν.

Το 1996 υπήρξε συνυποψήφιος του μακαριστού Νικολάου στις εκλογές για την εκλογή Μητροπολίτη Φθιώτιδας.

Και αν ο Συμεών Βολιώτης τυγχάνει υποστήριξης από την Ιεραρχία, ο Ιγνάτιος Σάπιος φαίνεται πως συγκεντρώνει την υποστήριξη των τοπικών αρχών της Φθιώτιδας.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τους δύο ενδιαφερόμενους για τον Μητροπολιτικό θώκο της Φθιώτιδας συνδέει πολύχρονη φιλία.

Πριν πολλά χρόνια μάλιστα όταν ο Θεσπιών Συμεών Βολιώτης είχε υποχρεώσεις στη Λαμία, φιλοξενήθηκε για περισσότερο από ένα χρόνο στην κατοικία του Ιγνάτιου Σάπιου.

Όποιος και αν εκλεγεί αύριο, έχει να αντιμετωπίσει μπροστά του μία μεγάλη πρόκληση.

Πρόκειται για ένα ποσό πολλών εκατομμυρίων ευρώ , που περιέρχονται στην Μητρόπολη Φθιώτιδας ως αποτέλεσμα της επονομαζόμενης «διαμάχης» με τον δήμο Περιστερίου για ακίνητα και εκτάσεις της περιοχής

Αρχιμανδρίτης Ιερώνυμος Κάρμας – Μητρόπολη Καλαβρύτων

Πρόκειται για τον ηγούμενο της μονής Μεγάλου Σπηλαίου στα Καλάβρυτα, αλλά και γραμματέα της Συνόδου, αρχιμανδρίτη Ιερώνυμο Κάρμα.

Από την ιεραρχία αυτή θεωρείται μια σίγουρη υποψηφιότητα για τις εκλογές που θα γίνουν τον Οκτώβριο για την πλήρωση της θέσης του αποχωρήσαντα μητροπολίτη, ωστόσο είναι σχεδόν βέβαιο πως δεν θα είναι η μοναδική.

Μητρόπολη Λήμνου

Ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Αρχιμ. Ιερόθεος Καλογερόπουλος φαίνεται να είναι ο επικρατέστερος για την «χηρεύουσα» θέση.

ο Πρωτοσύγκελλος εμφανίζεται ως ο «εκλεκτός» του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου ενώ η θητεία του δίπλα σε έναν από τους πιο «φωτισμένους», στον νυν Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαο κάνει την περίπτωσή του αξιοπρόσεκτη.

Από την άλλη μια «ισχυρή» υποψηφιότητα είναι αυτή του Αρχιμανδρίτη Δημητρίου Τζιαφά, Προϊστάμενου Ι.Ν. Προφήτη Ηλία Πυλαίας Θεσσαλονίκης ο οποίος θεωρείται «παιδί» του Σεβασμιότατου Άνθιμου, ενώ θα έχει και την γενικότερη υποστήριξη σύμφωνα με πληροφορίες Μητροπολιτών της Βορείου Ελλάδος.

Τέλος μια ακόμα υποψηφιότητα με ενδιαφέρον είναι και αυτή του Πάτμιου Αρχιμανδρίτη Πλάτων Κρικρή, προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αγ. Δημητρίου Αμπελοκήπων και νυν Γραμματεα της Ι.Σ. ο οποίος «… έφτασε πολλές φορές έως την βρύση αλλά νερό δεν ήπιε..», αλλά με ερείσματα κυρίως στους Μητροπολίτες που είναι «απέναντι» από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Φανούρης Ευστράτιος
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.