Επιτρέψτε μου ολόψυχα να Σας συγχαρώ επί την 80ή επέτειο της γενέσεως Σας – μια επέτειο και ένας γεγονός χαράς για ολόκληρη την Ορθόδοξη Εκκλησία!
Η επέτειός Σας είναι μια γιορτή και ένας γεγονός στα οποία δεσμευόμαστε να βιώσουμε το αξιοπρεπές και μακροχρόνιο λειτούργημα Σας ως καθοδηγητή της Μητρός Εκκλησίας – του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Εσείς πήρατε το πατριαρχικό αξίωμα σε μια εποχή αλλαγής στην Ευρώπη και στον κόσμο γενικά, σε μια εποχή πρόκλησης για την Αγία Ορθόδοξη Εκκλησία μας, πράγματα τα οποία συναντήσατε και άρχισαν να επιλύονται με πνεύμα ανοιχτότητας και κατανόησης, ενσωματώνοντας τα λόγια του Χριστού με τις πράξεις Σας: «Οὕτω λαμψάτω τὸ φῶς ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν ἀνθρώπων, ὅπως ἴδωσιν ὑμῶν τὰ καλὰ ἔργα καὶ δοξάσωσι τὸν πατέρα ὑμῶν τὸν ἐν τοῖς οὐρανοῖς.» (Ματθ. 5,16)

Με δική Σας πρωτοβουλία ετοιμάστηκαν και διεξήχθησαν σημαντικές πανορθόδοξες συναντήσεις, μεταξύ των οποίων διακρίνεται η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος της Ορθοδόξου εκκλησίας που πραγματοποιήθηκε στην Κρήτη, και στην οποία ξεκίνησε διάλογος για πολλά επείγοντα ζητήματα που αφορούν όλους τους ορθόδοξους χριστιανούς από αιώνες.

Με ευχαρίστηση μπορούμε να σημειώσουμε ότι κατά τη διάρκεια της διακονίας Σας οι σχέσεις μεταξύ των αδελφικών μας εκκλησιών συνέχισαν να αναπτύσσονται με το πνεύμα της αγάπης του Χριστού σύμφωνα με το λόγο του Σωτήρα: « Εν τούτῳ γνώσονται πάντες ὅτι ἐμοὶ μαθηταί ἐστε, ἐὰν ἀγάπην ἔχητε ἐν ἀλλήλοις.» (Ιω. 13,35)

Τέλος, θα ήθελα να Σας ευχαριστήσω για την καλοσύνη και την ειλικρινή Σας στάση που πάντα δείχνετε στην ταπεινότητα μας και για την οποία είμαστε εξαιρετικά ευγνώμονες.
Συγχαίροντας και πάλι την υμετέραν Παναγιώτητα επι την 80ή επέτειό Σας, ευχόμαστε υμίν καλή δύναμην και υγείαν και για πολλά χρόνια πατριαρχικήν διακονίαν!
Μετά πολλής της εν Κυρίω αδελφικής αγάπης και τιμής βαθιάς»

† Ο Μητροπολίτης Ρούσσε Ναούμ

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.