Ιεραρχία Εκκλησίας της Ελλάδος: Αυτοί είναι οι νέοι Μητροπολίτες Θεσσαλονίκης, Παραμυθίας και Φλωρίνης.

ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ – Τους νέους Μητροπολίτες Θεσσαλονίκης, Παραμυθίας και Φλωρίνης εξέλεξε σήμερα η Ιεραρχία της Ελλαδικής Εκκλησίας στην ετήσια Τακτική Σύγκλησή Tης, στο εν Αθήναις Συνοδικό Μέγαρο, στην Μονή Πετράκη.
Στις 9:00 ξεκίνησαν οι εργασίες της Συνεδριάσεως με την καθιερωμένη εναρκτήρια Ι ερά Ακολουθία στο Μέγα Συνοδικό.

Αμέσως μετά και την προσφώνηση των Συνοδικών Συνέδρων υπό του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος και Πρόεδρου της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας κ.κ Ιερωνύμου, ξεκίνησε η διαδικασίας εκλογής για την πλήρωση των κενών Ιερών Μητροπόλεων Θεσσαλονίκης, Παραμυθίας, Φιλιατών και Γηρομερίου, Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας.

Νέος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης ο Επίσκοπος Ωρέων Θεόφιλος
Nέος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης εκλέχτηκε με 73 ψήφους ο Επίσκοπος Ωρέων Φιλόθεος

Το Τριπρόσωπο της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης (ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ)
Ποιος είναι o νέος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης:
Ο Επίσκοπος Ωρεών Φιλόθεος, γεννήθηκε στις 9 Ιουλίου 1977 στη Χαλκίδα.

Αρχικά σπούδασε στην Ανωτέρα Εκκλησιαστική Σχολή Αθηνών (1995-1998) και ακολούθως στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών (1998-2002). Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στη Θεολογική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Στις 16 Φεβρουαρίου 2002 εκάρη μοναχός στην Μονή Αγίου Γεωργίου Άρμα (κοντά στο χωριό Φύλλα Ευβοίας). Στις 17 Φεβρουαρίου 2002 χειροτονήθηκε Διάκονος από τον Μητροπολίτη Χαλκίδος Χρυσόστομο. Στις 19 Ιουνίου 2002 χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος από τον ίδιο Μητροπολίτη, λαβών και το οφίκιο του Αρχιμανδρίτη.

Υπηρέτησε ως Ιεροκήρυκας (2002-2009) και Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος (2009-2016) της Μητροπόλεως Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων. Παράλληλα, εργάστηκε στην Κατήχηση της Νέων, ως Κατηχητής και ως αρχηγός σε μία εκ των Κατασκηνωτικών περιόδων στις εγκαταστάσεις των Κατασκηνώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, στις Ροβιές και από του έτους 2014 ήταν μέλος της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων Χαλκίδος, ως εκπρόσωπος της Μητροπόλεως.

Τυγχάνει Διπλωματούχος της Βυζαντινής Μουσικής από του έτους 2000, διετέλεσε Διευθυντής και Καθηγητής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεώς Χαλκίδος, δίδαξε ως Καθηγητής στις Ειδικές Σχολές της Μητροπόλεως, των Υποψηφίων Κατηχητών και Κατασκηνωτικών Στελεχών.

Συντόνισε για αρκετά χρόνια τις Σχολές Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος. Υπηρέτησε ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εκκλησιαστικού Ορφανοτροφείου Αρρένων, καθώς και του Πολιτιστικού Ιδρύματος «ΑΓΙΟΣ ΤΙΜΟΘΕΟΣ ΕΥΡΙΠΟΥ».

Το 2016 διορίστηκε Γραμματέας της Συνοδικής Επιτροπής Εκκλησιαστικής Εκπαιδεύσεως και Επιμορφώσεως του Εφημεριακού Κλήρου. Το 2018 διορίστηκε Α΄ Γραμματέας-Πρακτικογράφος της Ιεράς Συνόδου. Στις 21 Μαρτίου 2019 διορίστηκε Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου, μετά από απόφαση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου.

Στις 11 Οκτωβρίου 2019, με πρόταση του Αρχιεπισκόπου, εξελέγη Βοηθός Επίσκοπος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, υπό τον τίτλο της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Ωρεών. Χειροτονήθηκε, στις 15 Οκτωβρίου 2019, στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών, από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών συμπαραστούμενο από πλειάδα Μητροπολιτών.

Νέος Μητροπολίτης Παραμυθίας ο Αρχιμ. Σεραπίων Μιχαλάκης
Νέος Μητροπολίτης Παραμυθίας, Φιλατιών, Γηρομερίου και Πάργας εξελέξη με 59 ψήφους ο Αρχιμανδρίτης Σεραπίων Μιχαλάκης.

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Σεραπίων Μιχαλάκης ήταν πρώην εφημέριος του Ι. Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Μεγάρων, Γραμματεύς παρά τω Αρχιγραμματεί, κληρικός που εργάζεται στη Σύνοδο ενώ υπηρέτησε ως Β’ Γραμματεύς – Πρακτικογράφος της Ιεράς Συνόδου.

Το Τριπρόσωπο της Ιεράς Μητρόπολης Παραμυθίας (ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ)

Νέος Μητροπολίτης Φλωρίνης ο Αρχιμ. Ειρηναίος Λαφτσής
Νέος Μητροπολίτης Φλωρίνης εξελέγη με 61 ψήφους ο Αρχιμανδρίτης Ειρηναίος Λαφτσής

Ο Αρχιμανδρίτης Ειρηναίος Λαφτσής γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη το 1974. Χειροτονήθηκε διάκονος το 1997 και πρεσβύτερος το 2002.

Είναι πτυχιούχος της Ανωτέρας Εκκλησιαστικής Σχολής Θεσσαλονίκης, της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ., και είναι κάτοχος Διδακτορικού Διπλώματος της Ιστορίας της Ιατρικής στην Ιατρική Σχολή του Δ.Π.Θ. και Μεταπτυχιακού Διπλώματος στο Διεθνές και Ευρωπαϊκό Οικονομικό Δίκαιο στην Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου «ΝΕΑΠΟΛΙΣ» Πάφου, ενώ φοιτά στο «Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στη Βιοηθική» της Ιατρικής Σχολής του Δ.Π.Θ..

Είναι από το 2000 Διευθυντής του Σταυριδείου Εκκλησιαστικού Ιδρυματος περιθάλψεως χρονίως πασχόντων «Ο Άγιος Κυπριανός». Το 2004 διορίσθηκε Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως και είναι γενικός υπεύθυνος όλων των υπηρεσιών και των δομών της Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.