Λίγα μόλις χιλιόμετρα έξω από την πόλη του Ρεθύμνου έχει πρόσφατα ανεγερθεί η πρώτη στην Ελλάδα Ιερά Μονή προς τιμήν της Αγίας Αναστασίας της Ρωμαίας, προστάτιδος της Ιεράς Μονής Οσίου Γρηγορίου Αγίου Ὄρους.

Η Αγία Αναστασία μαρτύρησε τον τρίτο αιώνα σε ηλικία μόλις δεκαεννέα ετών και η μνήμη της εορτάζεται στις 29 Οκτωβρίου. Το μισό περίπου άγιο λείψανο της Αγίας βρίσκεται σχεδόν άφθαρτο στην Ιερά Μονή Οσίου Γρηγορίου Αγίου Όρους, στην οποία έζησε και ο Αρχιμανδρίτης Βασίλειος Παπαδάκης που ανέλαβε το 2008 την ανέγερσή της.

Πράγματι, με την άδεια της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης και την ευλογία του μακαριστού Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κυρού Ανθίμου άρχισε η ανέγερση της Ιεράς Μονής τον Νοέμβριο του 2008.

Η Ιερά Μονή άρχισε την λειτουργία της την 1η Αυγούστου του 2009. Μέσα σε οκτώ περίπου μήνες είχαν ανεγερθεί το μικρό παρεκκλήσιο του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού για τις πρώτες Θείες Λειτουργίες και η μεγάλη αίθουσα της Μονής.

Μετά από έξι περίπου μήνες, και συγκεκριμένα στις 20 Φεβρουαρίου του 2010, τελέσθηκαν με ιερά συγκίνηση τα Θυρανοίξια και του νέου μεγάλου ναού της Αγίας Αναστασίας της Ρωμαίας. Έτσι μέσα σε δεκατέσσερις περίπου μήνες ολοκληρώθηκε το μεγαλύτερο τμήμα του οικοδομικού έργου της Μονής.

Είναι πράγματι τόσο πολλές οι θαυμαστές ενέργειες και επεμβάσεις τής Αγίας, σε όσους με πίστη και ευλάβεια την επικαλεσθούν. Αυτή η συνεχής και ζωντανή ευεργετική παρουσία της Αγίας, σε όσους την τιμούν και την ευλαβούνται, είναι άλλωστε αφορμή να τιμάται ιδιαίτερα  Αγία στην Ιερά Μονή Οσίου Γρηγορίου Αγίου Όρους.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (2 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.