Όπως μας ενημερώνει η Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως κάθε χρόνο έτσι και φέτος με σύμμαχο τον ανοιξιάτικο καιρό μα πάνω απ’όλα με την ευχή, ευλογία και το ανύστακτο ενδιαφέρον του πνευματικού μας πατέρα, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βαρνάβα, 70 στελέχη της κατασκήνωσης «Ο Καλός Ποιμήν» μαζί με τους πατέρες αρχηγούς και τις οικογένειές τους είχαν την ευκαιρία να χαρούν μια πραγματική Καθαρά Δευτέρα.

Πέταγμα χαρταετού, νηστήσιμη αλάδωτη μα πεντανόστιμη τράπεζα προετοιμασμένη από τις κυρίες μαγείρισσες, Μεγάλο Απόδειπνο ήταν αυτά που νοηματοδότησαν την ημέρα, αλλά και ευκαιρία για συζήτηση και οργάνωση για τη νέα κατασκηνωτική χρονιά που ανοίγεται μπροστά μας.

Καθαρά Δευτέρα στην Κατασκήνωση στο Ποσείδι

Καθαρά Δευτέρα στην Κατασκήνωση στο Ποσείδι Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως

Καθαρά Δευτέρα στην Κατασκήνωση στο Ποσείδι Μητρόπολη Νεαπόλεως

Καθαρά Δευτέρα Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως

Καλή κι ευλογημένη Σαρακοστή!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από τις Ιερές Μητροπόλεις στην ΕΚΚΛΗΣΙΑ Online.

Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως

Η Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως ιδρύθηκε με το 411/16.04.1974 Νομοθετικό Διάταγμα της Ελληνικής Κυβέρνησης, αφού προηγήθηκε σχετική απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Οι ουσιαστικές ανάγκες για τη διαποίμανση του συνεχώς αυξανόμενου πληθυσμού της Θεσσαλονίκης, συμπεριλαμβανομένου, εκτός του πολεοδομικού συγκροτήματος, των προαστίων και των περιχώρων της πόλης, οδήγησαν νομοτελειακά στην κατάτμηση της παλαιφάτου Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, η οποία μέχρι τότε (1974) είχε την ευθύνη της εκκλησιαστικής διοίκησης των περιοχών αυτών.

Ιδρύθηκαν για το λόγο αυτό δύο Μητροπόλεις: η Ι. Μητρόπολη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς για τις περιοχές ανατολικά του κύριου πυρήνα της πόλης και η Ι. Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως για τις δυτικές συνοικίες και τα περίχωρα αυτών.

Πρώτος Μητροπολίτης της νεοσύστατης Ι. Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως εξελέγη ο μακαριστός κυρ. Διονύσιος Λαδόπουλος, που εποίμανε για μία τριακονταετία (1974-2004) με περισσή αγάπη και διακονία το χριστεπώνυμο λαό της τοπικής εκκλησίας. Τον διαδέχθηκε ο νυν Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ κ. Βαρνάβας.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.